Als je gewend bent om met schoenen in huis te lopen, brengt dit artikel je misschien op andere gedachten - Curioctopus.nl
x
Als je gewend bent om met schoenen in…
Deze boom in Zweden is de oudste LEVENDE boom ter wereld: 9.550 jaar geleden zag deze boom voor het eerst het licht Met deze 3D-vloeren tover je elke kamer in je huis om in een paradijs!

Als je gewend bent om met schoenen in huis te lopen, brengt dit artikel je misschien op andere gedachten

02 April 2016 • Door Sarah Nichele
3.688
Advertisement

De typische Aziatische gewoonte om blootsvoets in huis te lopen, wordt steeds populairder in de westerse wereld. In Azië is het een kwestie van hygiëne en respect: het huis mag niet verontreinigd worden en dus worden de schoenen uitgetrokken voor de deur. Dit is niet alleen een gewoonte in het Oosten: ook in Scandinavische landen is het de normaalste zaak van de wereld om je schoenen voor de ingang uit te trekken.

Maar waarom? Er bestaan een aantal gezondheidsredenen om dit te doen. Laten we eens een kijkje nemen...


Bacteriën:

Er verzamelen zich talloze bacteriën op je schoenen, en als je niet wilt dat deze bacteriën je huis binnendringen, is het van belang dat je je schoenen uittrekt voordat je het huis betreedt.

Advertisement

Reiniging:

Als je je schoenen voor de deur uittrekt, zul je merken dat je vloeren langer schoon blijven, waardoor je minder vaak hoeft te boenen en meer tijd overhoudt.

Advertisement

Voetgezondheid:

Het lijkt erop dat lopen op blote voeten ten goede komt van de voetgezondheid. Door op blote voeten te lopen, zet je druk op de zenuwuiteinden wat voor een natuurlijke massage zorgt, wat leidt tot een goede bloedsomloop en gunstig is voor een correcte houding van de wervelkolom.

foto: Djibnet.com
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt