Een hond ontsnapt uit haar kooi in een asiel: wat ze doet is verbazingwekkend

door Sarah Nichele

06 April 2016

Een hond ontsnapt uit haar kooi in een asiel: wat ze doet is verbazingwekkend
Advertisement

Maggie is een prachtige Australische herder die is opgevangen in het Barkers Pet Motel & Grooming hondenasiel in Canada. Op een dag hoorde ze midden in de nacht twee nieuwkomers, de pups Hannah en Kari, wanhopig huilen in hun nabijgelegen kooien. 

Maggie kon het niet langer aanhoren en toen haar moederinstinct de overhand begon te nemen, wist ze te ontsnappen uit haar kooi en is ze op zoek gegaan naar de pups. De kooi van de pups was echter vergrendeld en Maggie moest wachten op de vrijwilligers die haar uiteindelijk toestonden om de nacht door te brengen met de pups om ze gerust te stellen zoals alleen moeders dat kunnen doen.

De video van de bewakingscamera's waarop is te zien hoe Maggie voor het hok van de kleintjes gaat liggen is ongelooflijk vertederend!

via CBC News

Advertisement
Een hond ontsnapt uit haar kooi in een asiel: wat ze doet is verbazingwekkend - 3

"We waren weggegaan om te eten, maar we konden via de veiligheidscamera een oogje in het zeil houden op de mobiele telefoon. Plotseling zagen we dat Maggie voor de kooi met de pups was gaan liggen", vertelt één van de medewerkers van Barkers Pet Motel and Grooming.

Advertisement
Een hond ontsnapt uit haar kooi in een asiel: wat ze doet is verbazingwekkend - 4

De medewerkers zijn meteen teruggekeerd naar het asiel, en toen ze hoorden dat de pups aan het janken waren, besloten ze om Maggie bij ze te laten overnachten. De volgende dag kregen Maggie en de pups een grotere kooi, zodat ze tijdens hun verblijf in het asiel samen konden blijven.

Een hond ontsnapt uit haar kooi in een asiel: wat ze doet is verbazingwekkend - 5

Toen Maggie werd geadopteerd, brachten haar nieuwe baasjes haar terug om gedag te zeggen tegen de pups en niet veel later vonden ook Hannah en Kari een nieuw huis, maar we zijn ervan overtuigd dat ze Maggie, die hen 's nachts kwam opzoeken om ze te troosten en te beschermen zoals alleen moeders dat kunnen, nooit zullen vergeten.

Een hond ontsnapt uit haar kooi in een asiel: wat ze doet is verbazingwekkend - 6

Dit is de video die werd gemaakt met de bewakingscamera waarop is te zien hoe Maggie rondwandelt in het asiel en uiteindelijk voor de kooi met de wanhopige pups gaat liggen.

Advertisement