Yoghurtmoussetaart en citroensap: een stijlvol dessert is nog nooit zo eenvoudig geweest

door Sarah Nichele

22 Februari 2016

Yoghurtmoussetaart en citroensap: een stijlvol dessert is nog nooit zo eenvoudig geweest
Advertisement

Als je een lekkere taart wilt maken zonder al te veel schade aan je dieet te berokkenen, dan zijn yoghurt en citroensap onmisbare ingrediënten. Dit zijn ook meteen de hoofdingrediënten van deze taart. Als je de taart ziet, verwacht je misschien een moeilijke bereiding. Het gaat hier om een moussetaart, maar de bereiding is verrassend eenvoudig.

Het is een perfect dessert om een diner af te sluiten met een zoete noot. Hier zie je hoe je deze taart zelf kunt maken. 

via taringa.net

Advertisement

De taart bestaat uit drie delen: de bodem, de mousse en de topping. Dit zijn de benodigde ingrediënten:

De taart bestaat uit drie delen: de bodem, de mousse en de topping. Dit zijn de benodigde ingrediënten:

Voor de bodem:

2 eieren
40 g bloem
40 g suiker

Voor de yoghurt- en citroenmousse:

600 g yoghurt
sap van 2 citroenen
65 g suiker
200 ml melk
8 g gelatine

Voor de topping:

4 citroenen
200 g suiker
100 g boter
4 eieren
1 eigeel
2 g gelatine

Bereiding van de bodem:

Verwarm de oven voor op 180°. Scheid de dooiers van de eiwitten en mix de eiwitten met de helft van de suiker tot er een consistente crème ontstaat. Meng de eidooiers met de andere helft van de suiker tot er een dik en schuimig mengsel onstaat. Voeg beetje bij beetje de gezeefde bloem toe aan het eidooiermengsel door voortdurend te roeren. Voeg tot slot de eiwitten door zonder te stoppen met roeren.

Verspreid met behulp van een spuitzak het mengsel op de bodem van een ingevette of met bakpapier beklede taartvorm en bak de bodem in 8-10 minuten gaar.

 

 

Advertisement
Yoghurtmoussetaart en citroensap: een stijlvol dessert is nog nooit zo eenvoudig geweest - 2

Voor de mousse:

Laat de gelatine weken in koud water. Meng de yoghurt met de suiker en de helft van de citroensap. Verwarm de andere helft van de citroensap en laat de gelatine hierin oplossen. Laat het geheel afkoelen en voeg de citroensap met gelatine vervolgens bij de yoghurt. Plaats het mengsel in koelkast

Voor de topping (citroencrème):

Laat de gelatine weken in koud water. Smelt de suiker au-bain-marie met de citroensap. Voeg de eieren (ook het eigeel) toe als het geheel is gesmolten en meng dit tot er een consistente crème ontstaat. Draai het vuur uit en voeg de gelatine toe. 

N.B. Deze citroencrème moet warm worden aangebracht op de taart. Het is daarom aangeraden om de crème pas te bereiden als de bodem en de mousselaag koud zijn. 

 

Yoghurtmoussetaart en citroensap: een stijlvol dessert is nog nooit zo eenvoudig geweest - 3

De drie delen samenvoegen:

Verdeel de mousse over de bodem, nadat deze volledig is afgekoeld. Laat dit een aantal uur opstijven in de koelkast tot er een stevige taart is gevormd. Giet vervolgens de warme citroentopping over de mousse.

Garneer de taart met fruit en verbluf iedereen met dit fantastische dessert! :-) 

 

De zachtheid van deze taart is ongelooflijk!

De zachtheid van deze taart is ongelooflijk!
Advertisement