Hoe thuis yoghurt te maken...zonder yoghurt apparaat en op een hele economische manier - Curioctopus.nl
x
Hoe thuis yoghurt te maken...zonder…
Hebben jullie een idee van de straf die de Chinese regering oplegt aan corrupte politici? Iedereen kent de samurai, maar weinig mensen weten dat er ook een vrouwelijke versie bestond

Hoe thuis yoghurt te maken...zonder yoghurt apparaat en op een hele economische manier

22 Juli 2016 • Door Romy Mortier
4.931
Advertisement

Yoghurt is een van de voedingsmiddelen in de koelkast welke nooit ontbreekt, en die over het algemeen iedereen aanspreekt. Het wordt geïndiceerd als tussendoortje of als snack welke in vele diëten gebruikt kan worden voor zowel de lage calorie inhoud als voor zijn verzadigende functie. Als u yoghurt koopt, is het van belang te letten op het suikergehalte, de aard van de melk die wordt gebruikt voor de bereiding ervan, en het vetgehalte.

Om te genieten van een veilige en geweldige yoghurt die helemaal echt is,is het het beste om de yoghurt thuis te bereiden: onmogelijk? No way, op de volgende manier.

via: Greatist

Als u van de originele smaak van yoghurt zonder conserveringsmiddelen en andere toevoegingsmiddelen wilt genieten, volg dan dit recept !

Ingrediënten : 

  • 1 kom natuurlijke blanke yoghurt ( liefst biologisch! )
  • 1 liter melk
  • een pan
  • Een mixer 
  • een thermoskan
  • Een kookthermometer

 

In dit recept wordt er geen gebruik gemaakt van huishoudelijke apparaten die geschikt zijn om  yoghurt te bereiden, zodat iedereen het thuis kan proberen. Het is een zeer snel en makkelijk bereidbaar recept. Het is raadzam om het recept in de avond te bereiden, zodat het meteen de volgende ochtend kan worden geconsumeerd!

 

Verhit de melk in een pan tot 45 ° C , roer goed tot de gehele massa op dezelfde temperatuur komt. Als u niet beschikt over een thermometer, draai dan het gas uit als de melk begint te roken.

Advertisement

Op dit punt voegt u de yoghurt toe bij de melk. Roer vervolgens krachtig met een garde of blender.

Giet het mengsel in een thermoskan, en sluit deze snel af. Laat het geheel 7 of 8 uur rusten.

Als alternatief kunt u ( van klei gebakken) schoteltjes vullen met de inhoud en deze vervolgens afdekken met plasticfolie. Wikkel ze in een doek om de warmte zoveel mogelijk te behouden. De rusttijd blijft 7-8 uur.

Advertisement

Na de gewachtte tijd, is uw zelfgemaakte yoghurt klaar om te worden geproefd! Als u liever een iets consistentere yohurt heeft laat het geheel dan nog een paar uur langer rusten.

Op dit punt aangekomen, kunt u de yoghurt in de koelkast bewaren tot het moment van consumptie: hij zal ongeveer 8-10 dagen goed blijven! De yoghurt heeft een totaal andere smaak dan die we uit de winkel kennen, en is vrij van conserveringsmiddelen en kunstmatige zoetstoffen: garneer de lekkernij met wat verse vruchten als u wilt!  

Het zal niet meer nodig zijn om yoghurt in de winkel te kopen.Dit zelfgemaakte recept is geschikt om steeds opnieuw te herhalen ! :-)

 

Tags: KokenEtenDoe het zelf
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt