Een man besluit om gratis oudere zwerfhonden te kappen...om hen te helpen een familie te vinden - Curioctopus.nl
x
Een man besluit om gratis oudere zwerfhonden…
Luchtvervuiling van huishoudens: zie hier 12 planten die de lucht in uw huis zal verbeteren Het is niet de arm van een superheld, maar een 'gips' gedrukt in 3D ... met superkrachten

Een man besluit om gratis oudere zwerfhonden te kappen...om hen te helpen een familie te vinden

20 Juni 2016 • Door Romy Mortier
5.839
Advertisement

Het merendeel van de mensen die naar het asiel gaan om een hond te vinden, zijn op zoek naar een pup om die mee naar huis te nemen. Oudere honden zijn bijna onzichtbaar in de ogen van potentiële adoptiegezinnen en zitten vaak hun laatste dagen uit in kennels. Mark Imhof, een professionele groomer, besloot om hen te helpen door gratis gebruik te laten maken van zijn diensten.

Een klein gebaar om iets voor oudere honden te doen die liefde nodig hebben maar bovenal nog steeds heel veel liefde te geven hebben.

De missie van Mark Imhof, groomer van beroep, is om oudere honden te helpen een liefdevol gezin te vinden om de prachtige dieren bij hen op te nemen.

Vaak zijn oudere honden in ergere mate esthetisch onverzorgd en hebben minder kans om door een adoptiegezin te worden aangenomen.

Advertisement

Dus, geïnspireerd door zijn partner, ging Imhof de kennel van New York in om de oudere honden een duik in een bad te laten nemen en gratis te kappen.

De voor- en-na is geweldig!

"Ik heb een transformatie in alle honden met wie ik geïnteracteerd heb gezien, niet alleen door hun uiterlijk, maar door dat gevoel van dankbaarheid wat ik voel wanneer ik in hun ogen kijk".

Advertisement

"Het is zo verheugend om te weten dat ik hen kan helpen een liefdevol leven leven te krijgen! Ik heb zelf beseft hoeveel geluk het je kan geven dieren te helpen!".

Dit is Sean, de eerste hond door Imhof geschoren. Vanwege zijn karakter was het moeilijk geadopteerd te worden, maar na de behandeling werd een positieve verandering meteen opgemerkt.

Advertisement

Net als bij mensen, leren honden ook pas na ontvangst van liefde om lief te hebben. Een warm bad en een slag van de borstel zijn gebaren van genegenheid en affectie.

Veel mensen hechten te veel waarde aan het uiterlijk.Onder een verwilderde vacht schuilt er altijd een hond die aan het wachten is om van een nieuwe familie te houden.

Advertisement

Het Imhof experiment was een groot succes: veel honden die al voor een lange tijd in de kennel waren hebben kort na de verandering van hun look een adoptiegezin gevonden.

Voelt u zich ook niet gelukkiger met uzelf en naar anderen toe, als u met een verzorgde coupe de kapper uitloopt? :-)

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt