Ze werd moeder op haar 80ste: het verhaal van een schildpad die haar soort in stand wist te houden - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ze werd moeder op haar 80ste: het verhaal…
Hij kon geen werk vinden vanwege zijn geleidehond: bij het zoveelste sollicitatiegesprek gebeurt er iets ongelooflijks! Droom je van een leven als koppel? Deze cartoons brengen je misschien op andere gedachten!

Ze werd moeder op haar 80ste: het verhaal van een schildpad die haar soort in stand wist te houden

3.666
Advertisement

Nigrita is een 80 jaar oude Galapagosschildpad. Ze werd in 1946 geboren in een dierentuin in Zürich in Zwitserland. Het dier bevindt zich nog steeds in de dierentuin, omdat ze onderdeel is van een fokprogramma voor het in stand houden van dieren die met uitsterven zijn bedreigd. De vreugde is dan ook groot als Nigrita samen met haar partner Jumbo, 9 nakomelingen weet voort te brengen.

Met haar 80 jaar is ze ongetwijfeld één van de oudste moeders op aarde. Maar voor haar soort is het niet zo raar dat ze op latere leeftijd jongen krijgen: Galapagosschildpadden staan erom bekend dat ze heel oud kunnen worden (ze worden gemiddeld 200 jaar oud) en ze planten zich meestal pas na hun 40ste voort. 

Dit is Nigrita, een gigantische Galapagosschildpad van 80 jaar oud.

Op de foto is niet echt duidelijk te zien hoe groot ze is, maar Nigrita weegt bijna 100 kilo. Haar soort is één van de langstlevende diersoorten ter wereld en kan een gewicht van maar liefst 300 kilo bereiken. 

Haar nakomelingen wegen echter 120 tot 140 gram.

Advertisement

Galapagosschildpadden zijn bedreigde diersoorten en om deze reden is de geboorte van haar 9 jongen een bijzondere gebeurtenis.

De eieren werden in de herfst gelegd en zijn tussen februari en april uitgebroed, met 9 kleine Galapagosschildpadjes als resultaat.

Advertisement

Met deze nieuwkomers is het aantal Galapagosschildpadden in de dierentuin in Zürich nu opgelopen tot 91 exemplaren.

Dit is Nigrita met haar kroost.

Proficiat voor de oudste mama ter wereld! 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt