Het schildpad Alagba is overleden: hij was 344 jaar oud en was het oudste landdier op de planeet

Janine image
door Janine

09 Oktober 2019

Het schildpad Alagba is overleden: hij was 344 jaar oud en was het oudste landdier op de planeet
Advertisement

In Nigeria, om precies te zijn in de stad Ogbomoso, leefde sinds 344 jaar de oudste schildpad ter wereld: Alagba. Het was een zeer geliefd dier bij de plaatselijke bevolking en ook bij de vele bezoekers die regelmatig op bedevaart kwamen om de grote en oude schildpad van dichtbij te bekijken. Alagba werd namelijk beschouwd als "heilig" en met genezende krachten, waardoor hij regelmatig vanuit de hele wereld werd bezocht.

via dailymail.co.uk

Advertisement

SO SAD!!­čśó­čśş A 344-year-old tortoise popularly known as ALAGBA, in the palace of the Soun of Ogbomoso, is dead. The...

Pubblicato da Ogbomoso Entertainment News su┬áGioved├Č 3 ottobre 2019

Wikimedia Commons / Rilwanola1

Helaas is de oude schildpad op 344-jarige leeftijd overleden vanwege een ziekte die enkele dagen duurde, maar dodelijk was. Het is vrij zeldzaam voor een schildpad van zijn soort om zo'n hoge leeftijd te bereiken, gezien het feit dat ze gemiddeld ongeveer 150 jaar worden. Alagba leefde in de woning van de traditionele leider, Oba Oladunni Oyewumi, en werd hier meer dan 3 eeuwen geleden gebracht door de derde lokale leider, Isan Okumoyede. Dit is in ieder geval wat de ouderen melden.

Het oudste dier van de aarde is dood, maar zijn lichaam zal in het gebouw worden bewaard, zodat het kan worden vereerd en dagelijks door pelgrims kan worden bezocht.

Advertisement