Het schildpad Alagba is overleden: hij was 344 jaar oud en was het oudste landdier op de planeet - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het schildpad Alagba is overleden: hij…
20 foto's die laten zien dat Canada een unieke natie in de wereld is Audi-bestuurders neigen er het meest naar om negatief gedrag te vertonen: een studie onthult het

Het schildpad Alagba is overleden: hij was 344 jaar oud en was het oudste landdier op de planeet

Door Janine
14.226
Advertisement

In Nigeria, om precies te zijn in de stad Ogbomoso, leefde sinds 344 jaar de oudste schildpad ter wereld: Alagba. Het was een zeer geliefd dier bij de plaatselijke bevolking en ook bij de vele bezoekers die regelmatig op bedevaart kwamen om de grote en oude schildpad van dichtbij te bekijken. Alagba werd namelijk beschouwd als "heilig" en met genezende krachten, waardoor hij regelmatig vanuit de hele wereld werd bezocht.

SO SAD!!😢😭 A 344-year-old tortoise popularly known as ALAGBA, in the palace of the Soun of Ogbomoso, is dead. The...

Pubblicato da Ogbomoso Entertainment News su Giovedì 3 ottobre 2019

Helaas is de oude schildpad op 344-jarige leeftijd overleden vanwege een ziekte die enkele dagen duurde, maar dodelijk was. Het is vrij zeldzaam voor een schildpad van zijn soort om zo'n hoge leeftijd te bereiken, gezien het feit dat ze gemiddeld ongeveer 150 jaar worden. Alagba leefde in de woning van de traditionele leider, Oba Oladunni Oyewumi, en werd hier meer dan 3 eeuwen geleden gebracht door de derde lokale leider, Isan Okumoyede. Dit is in ieder geval wat de ouderen melden.

Het oudste dier van de aarde is dood, maar zijn lichaam zal in het gebouw worden bewaard, zodat het kan worden vereerd en dagelijks door pelgrims kan worden bezocht.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt