Echte huizen bouwen met Lego reuzen: het revolutionaire idee van een Italiaanse ingenieur - Curioctopus.nl
x
Echte huizen bouwen met Lego reuzen:…
Een vrijwilligster op zending besluit een meisje met hydrocephalus te adopteren dat tussen het afval leefde Luxe kent geen grenzen: zie hier wat je tegemoet gaat op de straten van Dubai

Echte huizen bouwen met Lego reuzen: het revolutionaire idee van een Italiaanse ingenieur

25 Juni 2016 • Door Romy Mortier
4.814
Advertisement

Toen jullie nog kinderen waren en zorgeloos en creatief in jullie kleine gekleurde van LEGO gebouwde tuin speelden, had je toen gedacht dat dit uit zou kunnen komen?

Het idee kwam van een ingenieur uit Aosta, Flavio Lanese, 52 , die de SpeedyBrick heeft gepatenteerd (in het Nederlands "snelle steen" ), materialen zeer praktisch voor de bouw in hun eenvoud( het is geen toevel dat ze geïnspireerd zijn door een "kinderspel " ... ! ).

De SpeedyBrick passen zo simpel in elkaar, met hetzelfde ontwerp principe als dat van LEGO

Ze kunnen worden gemaakt van verschillende materialen: uit hout, alle vormen van kunststof en gecombineerde composietmaterialen, altijd met de filosofie om het te hergebruiken.

" Ik stel me voor dat ze te koop zijn in de bouwmarkt: iedereen zal een of twee vakken te nemen , zet ze in de auto , in de lift en bouwen alles zelf, van doe-het -zelf  zwembaden tot kleedkamers van de winkels ", aldus Flavio Lanese , "als ze op de markt komen, kan de enige beperking de verbeelding zijn , precies zoals bij LEGO ".

 

"Ik heb ook gedacht aan de mensen die moeite hebben om een IKEA meubel in elkaar te zetten"

Het proces om de vergunning te verkrijgen was al lang in gang( gestart in 2012) , maar afgelopen zomer werd Lanese eindelijk in kennis gesteld van het resultaat: het systeem voldoet aan de drie eisen ( innovatie, creativiteit , industrialisatie ). 

Het project lijkt een grote potentie te hebben: " het materiaal is licht en goed geïsoleerd, het is simpel van gebruik, hard en duurzaam, versterkt staal en het is aardbeving-proof ", zegt Lanese , " u kunt speciale formules bouwen, maar bovenal wordt er niets verspild, en het blijft stof en vuilvrij ".

 

Advertisement

" Het lot van SpeedyBrick moet nog worden geschreven "

"Ik ontvang verzoeken van bedrijven en potentiële partners.Er zal een garage te creëren zijn in eigen tuin met kleine badinrichtingen, èn met veel verfijnder plastic, kan men in staat zijn om kantoren of woningen te bouwen."

Ons lijkt het een innovatief en interessant project.

We wensen Flavio Lanese veel succes! 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt