Suiker, onze vijand: hoeveel we ervan binnenkrijgen per dag zonder dat te weten - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Suiker, onze vijand: hoeveel we ervan…
De ontdekking van deze ommenabij elfduizend jaar oude tempel zet de geschiedenis van de Steentijd op zijn kop Wat gaat er niet goed in de maatschappij? Deze kunstenaar kreeg het op papier

Suiker, onze vijand: hoeveel we ervan binnenkrijgen per dag zonder dat te weten

2.959
Advertisement

Heb je een idee van hoeveel suiker er verstopt zit in de doodgewoonste dranken en etenswaren? Aan de hand van deze foto's kunnen we direct een idee krijgen van de hoeveelheid suiker die we binnenkrijgen zonder dat we dat doorhebben... als je je afvraagt waarom witte suiker (tafelsuiker) iets zou zijn waarover je ooit zorgen moet maken, dan is nu alleen van belang te weten dat als er teveel suiker wordt geconsumeerd, dat het volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verschillende aandoeningen veroorzaakt waaronder diabetes, obesitas, algemene hart- en vaatklachten en vervelende gaatjes in het gebit.

In de recentste gepubliceerde richtlijnen raadt de WHO om met suiker niet boven de 5% van de totale hoeveelheid calorieën per dag uit te komen, zo ongeveer 25 gram per dag.

De hoeveelheden die acceptabel zijn voor kinderen dat varieert met de leeftijd, maar vaak zitten hoge suikerpercentages verstopt in zowel zoete als hartige (!) dingen die zij eten en drinken.

Advertisement

Het probleem met witte suiker is dat er gewenning ontstaat: als we suiker eten dan stijgt de bloedsuikerspiegel en dan krijgen we een energiestoot die echter ook snel weer is uitgewerkt...

...waardoor we ons lamlendig voelen en dan zelfs om kan slaan in irritatie en ertoe leiden dat we nog meer suiker gaan eten.

Controle houden op de suiker die we binnenkrijgen is dus van fundamenteel belang in de voorkoming van een verslaving.

Advertisement

Let op de ingrediëntenlijsten! Om te weten hoeveel suiker er zit in het product wat je gaat eten, kijk hoeveel calorieën erin zitten. Als dit onder de 5 gram per 100 gram uitkomt, dan is dat weinig, als het boven de 22,5 gram uitkomt... maak je dan maar zorgen!

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt