Een Boer Vindt Gigantische Botten En Ontdekt Het Grootste Dier Dat Ooit Op Aarde Leefde - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een Boer Vindt Gigantische Botten En…
Al Het Voedsel Dat We Eten Is Bewerkt Door De Mens, Zie Hier In Welke Mate En Op Welke Manier Een Echtpaar Pakt Na 9 Jaar Het Huwelijkscadeau Uit Van Een Oude Tante... Wat Erin Zit Werkt Verhelderend!

Een Boer Vindt Gigantische Botten En Ontdekt Het Grootste Dier Dat Ooit Op Aarde Leefde

Door Skip Tromp de Haas
12.645
Advertisement

Als je denkt aan dinosaurussen dan komen er verschillende soorten bij je op, die allemaal mijoenen jaren geleden leefden tijdens het Mesozoïsche tijdperk. Om kort te gaan, tussen al deze dinosauriërs bewoog zich het grootste van allle wezens die ooit over de aarde hebben gestruind!

Dr. Jose Carballido en Dr. Diego Pol leidden de opgravingen van een nieuw stel botten die erop lijken te wijzen dat het om de ontdekking van het naar verluid grootste wezen ter wereld gaat! Voordat deze vondst werd gedaan voerde de Argentinosaurus de ranglijst aan met zijn 70 ton aan gewicht (volgens recente berekeningen)

Afgaand op het gevonden dijbeen van dit enorme beest, wordt er aangenomen dat hij wel 20 meter hoog was en 40 meter lang

Het geschatte gewicht van het dier is 77 ton, daarmee verslaat hij 70-tonner Argentinosaurus.

De botten van deze indrukwekkende dinosaurus zijn gevonden in een woestijn in de buurt van La Flecha in Patagonië (Argentinië) toen een plaatselijke boer bijna "struikelde" over de botten. Volgens experts leefde het dier tussen de 90 en 100 miljoen jaar geleden, en denken e dat het een herbivoor was, met een lang nek. Hier heb je een kort filmpje waar je er nog meer te weten over kunt komen!

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt