Zo Heeft Een Filipijnse Dame Zout Water Om Kunnen Zetten In… LICHT - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Zo Heeft Een Filipijnse Dame Zout Water…
Bekijk Hier Een Aantal Van De Fijnste Haarkammen Uit De Oudheid… Waarmee Je Een Allesbehalve Elegant Eindresultaat Kreeg! 25 Foto’s Die ‘Toevallig’ Op De Juiste Plaats En Tijd Gemaakt Zijn En Historische Momenten Hebben Vastgelegd

Zo Heeft Een Filipijnse Dame Zout Water Om Kunnen Zetten In… LICHT

Door Skip Tromp de Haas
3.852
Advertisement

Er zijn gebieden in de wereld waar niet iedereen stroom heeft en dat heeft grote gevolgen voor de ontwikkelingsmogelijkheden van deze plekken. Op de Filipijnen een land-archipel dat uit meer dan 7,000 eilanden bestaat is dit een veelvoorkomend probleem. De ingenieur Aisa Mijeno is een praktische manier gaan bedenken om de meest afgelegen gebieden van haar land van licht te voorzien. Ze is leraar milieuwerktuigbouwkunde aan de universiteit en ze heeft een LED-lamp kunnen maken die kan werken op basis van een chemische reactie. Waar komt de stroom vandaan?

Zo werkt het: je vult het met een vloeistof dat bestaat uit twee lepels zout en een halve beker water. Als je het apparaat aanzet wordt er een galvanisch corrosieproces in gang gezet waar de zoutoplossing en de positief elektrisch geladen pool (anode) op elkaar reageren.

foto: Tech in Asia

De anode moet elke zes maanden vervangen worden, terwijl het water elke dag ververst moet worden. De SALt lamp heeft een lichtsterkte van 9 candela en kan worden gebruikt om kleine apparaten op te laden via een USB poort.

foto: Tech in Asia
Advertisement

De lamp kost $ 35 en heeft een garantie van 10 jaar, maar Mijeno denkt de werking van de lamp te kunnen verbeteren. Het doel is om zoveel mogelijk huizen van licht te voorzien!

foto: Tech in Asia

Een laatste weetje: De lamp kan ook branden op zeewater; hierdoor wordt drinkwater niet verspild (ook al gebruik je dit in kleine hoeveelheden).

Bekijk de Video:

Tags: BouwkundeGreen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt