Ze Ontdekten Een Romeinse Schat Uit De 3e Eeuw Toen Ze Aan Het Graven Waren Voor De Aanleg Van Waterleidingen - Curioctopus.nl
x
Ze Ontdekten Een Romeinse Schat Uit…
27 Fascinerende Foto's Die Jullie Anders Naar Vroeger Laten Kijken Zeedieren Zo

Ze Ontdekten Een Romeinse Schat Uit De 3e Eeuw Toen Ze Aan Het Graven Waren Voor De Aanleg Van Waterleidingen

27 September 2016 • Door Skip
5.199
Advertisement

Zoals dat wel vaker gebeurt in landen die onder Romeinse heerschappij hebben gestaan, wil het wel gebeuren dat ze tijdens graafwerkzaamheden op schatten stuiten die eeuwenlang verborgen lagen. Soms is het zo dat het om zo'n grote ontdekking gaat dat de pers er lucht van krijgt. In Andalusië (Spanje) is dit onlangs ook gebeurd toen daar tijdens de aanleg van waterleidingen een echte Romeinse schat werd gevonden uit de 3e eeuw na Christus.

Foto's: Twitter


De ontdekking werd gedaan in de buurt van Tomares. Het gaat om een vondst van ruim 600 kilo aan munten die in 19 kruiken zaten.

De vondst is bijzonder toevallig omdat de staat waarin de munten verkeren doet vermoeden dat ze nog niet in omloop waren gebracht toen ze, om welke reden ook, onder de grond waren beland.

Advertisement

Sommige munten zijn van brons anderen hebben weer een laag zilver, en hebben afbeeldingen van Romeinse keizers Constantijn I en Maximianus. De munten kunnen wel enkele miljoenen euro's waard zijn.

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt