Eindelijk regent het in de Amazone: vrijwillige brandweerlieden knielen neer en dansen van vreugde - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Eindelijk regent het in de Amazone:…
16 foto's van kinderen in absurde situaties die ons doen nadenken over wat het betekent om ouders te zijn 25 foto's tonen de grappige reacties van een aantal dieren die voor het eerst iets meemaken

Eindelijk regent het in de Amazone: vrijwillige brandweerlieden knielen neer en dansen van vreugde

Door Janine
2.533
Advertisement

We bevinden ons in de provincie Guarayos in de Zuid-Amerikaanse staat Bolivia en, in het hart van een Amazonewoud waar de vlammen niet stoppen vanwege de talloze branden, heeft het eindelijk geregend. En de brandweerlieden, van wie velen plaatselijke jonge vrijwilligers zijn, slaagden er niet in hun aanstekelijke vreugde te bedwingen en begonnen in rondjes te dansen en te bidden om hun plotselinge geluk te tonen voor een meteorologische gebeurtenis die wonderbaarlijk is.

Esta imagen me conmovió hoy. Es la de un bombero agradeciendo por la lluvia. Fotografía: "Júbilo por la lluvia...

Pubblicato da Irina Ráfols su Mercoledì 2 ottobre 2019

De Boliviaanse vrijwilligers, die al weken proberen de vlammen te blussen die een groot deel van het Amazonewoud in de provincie Guarayos hebben verwoest, zijn diep onder de indruk door de stortregens die gedurende 35 minuten in het gebied vielen, gevolgd door een lichte motregen die ertoe bijdroeg om dat groene gebied met een onschatbare naturalistische waarde te bevochtigen.

De vrijwillige brandweerlieden, die samen met  de brandweer van de Quebracho Foundation in Guarayos hebben gedanst en gebeden, verwelkomden het noodzakelijke water als een wonderbaarlijke gebeurtenis die wat hoop en opluchting geeft na een werkelijk moeilijke zomer voor de Amazone:

"Gezegend zij de Heer dat hij ons gezegend heeft, ons een beetje rust heeft gegeven om kracht te herwinnen,... zegen ons allemaal Heer, Santa Cruz en Bolivia, allen die zoveel vochten en zij die aan uw zijde waren gebleven".

Eindelijk, ook al was het van korte duur, geweldig nieuws voor de groene long van de aarde!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt