De trillingen die worden veroorzaakt door het spinnen van katten hebben therapeutische effecten: een onderzoek verklaart de voordelen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De trillingen die worden veroorzaakt…
Kastanje, herfstvrucht rijk aan vitamines en mineralen die essentieel zijn voor de gezondheid van ons lichaam Toshiba heeft een technologie ontwikkeld om 13 soorten kanker te diagnosticeren met één druppel bloed

De trillingen die worden veroorzaakt door het spinnen van katten hebben therapeutische effecten: een onderzoek verklaart de voordelen

Door Janine
1.611
Advertisement

Kattenliefhebbers weten het: knuffelen met onze harige vrienden kan een perfect moment zijn om een goed humeur, rust en ontspanning te krijgen. Bovendien spelen katten een speciale rol in het weten hoe ze de mensen die voor hen zorgen moeten opvrolijken, zelfs met hun eenvoudige aanwezigheid.

Ontspannen, zacht en altijd in de stemming om wat aandacht te krijgen: zo zijn veel katten. En dit heeft, naast gunstige effecten op hen, ook therapeutische effecten op mensen. Dit komt door de meer klassieke manifestatie van ontspanning en genegenheid die katten aan mensen kunnen geven, oftewel spinnen.

Deze typische geluiden, meestal gebruikt door katten om geluk uit te drukken, zijn al lange tijd onderwerp van diepgaande studies, juist vanwege hun oorsprong en kenmerken. Onder hen ontbreken de genezende effecten die ze op mensen hebben niet, waarvan de designer Gemma Busquets alle voordelen heeft verzameld in een mooie infographic.

De "superkracht" van het spinnen zou zitten in de frequentie, tussen 20 en 140 Hz, een bereik dat een "wondermiddel" zou zijn voor veel gezondheidsproblemen.

foto: Pxhere

Dat niet alleen. Zoals de designer duidelijk laat zien, en zoals we al hebben aangegeven, betekent het knuffelen met een kat die op ons reageert door te spinnen dat onze stressniveaus worden verlaagd, waardoor ook de bloeddruk wordt verlaagd en bijgevolg wordt bijgedragen aan het verbeteren van de omstandigheden van andere delen van het lichaam, inclusief botten, spieren en gewrichten.

Advertisement
foto: Needpix

Daarom zouden we ze als "positieve trillingen" moeten definiëren. Deze leuke grafische samenvatting is een geweldige manier om nogmaals te begrijpen hoe waardevol onze kattenvrienden zijn, dus vergeet nooit om hen een goede dagelijkse dosis knuffels te geven. Ons welzijn zal je er dankbaar voor zijn!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt