De trillingen die worden veroorzaakt door het spinnen van katten hebben therapeutische effecten: een onderzoek verklaart de voordelen

Janine image
door Janine

03 December 2019

De trillingen die worden veroorzaakt door het spinnen van katten hebben therapeutische effecten: een onderzoek verklaart de voordelen
Advertisement

Kattenliefhebbers weten het: knuffelen met onze harige vrienden kan een perfect moment zijn om een goed humeur, rust en ontspanning te krijgen. Bovendien spelen katten een speciale rol in het weten hoe ze de mensen die voor hen zorgen moeten opvrolijken, zelfs met hun eenvoudige aanwezigheid.

Ontspannen, zacht en altijd in de stemming om wat aandacht te krijgen: zo zijn veel katten. En dit heeft, naast gunstige effecten op hen, ook therapeutische effecten op mensen. Dit komt door de meer klassieke manifestatie van ontspanning en genegenheid die katten aan mensen kunnen geven, oftewel spinnen.

via Gemma Busquets

Advertisement
De trillingen die worden veroorzaakt door het spinnen van katten hebben therapeutische effecten: een onderzoek verklaart de voordelen - 2

Deze typische geluiden, meestal gebruikt door katten om geluk uit te drukken, zijn al lange tijd onderwerp van diepgaande studies, juist vanwege hun oorsprong en kenmerken. Onder hen ontbreken de genezende effecten die ze op mensen hebben niet, waarvan de designer Gemma Busquets alle voordelen heeft verzameld in een mooie infographic.

De "superkracht" van het spinnen zou zitten in de frequentie, tussen 20 en 140 Hz, een bereik dat een "wondermiddel" zou zijn voor veel gezondheidsproblemen.

Advertisement
Pxhere

Pxhere

Dat niet alleen. Zoals de designer duidelijk laat zien, en zoals we al hebben aangegeven, betekent het knuffelen met een kat die op ons reageert door te spinnen dat onze stressniveaus worden verlaagd, waardoor ook de bloeddruk wordt verlaagd en bijgevolg wordt bijgedragen aan het verbeteren van de omstandigheden van andere delen van het lichaam, inclusief botten, spieren en gewrichten.

Needpix

Needpix

Daarom zouden we ze als "positieve trillingen" moeten definiëren. Deze leuke grafische samenvatting is een geweldige manier om nogmaals te begrijpen hoe waardevol onze kattenvrienden zijn, dus vergeet nooit om hen een goede dagelijkse dosis knuffels te geven. Ons welzijn zal je er dankbaar voor zijn!

Advertisement