Dit medische hulpmiddel helpt degenen die snurken om slaapapneu te voorkomen en rustig te slapen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit medische hulpmiddel helpt degenen…
Een onderzoeker heeft een kunstmatig blad gemaakt dat koolstofdioxide omzet in ecologische brandstof Deze 18 foto's laten zien dat katten een onfeilbare remedie zijn voor een slecht humeur

Dit medische hulpmiddel helpt degenen die snurken om slaapapneu te voorkomen en rustig te slapen

Door Janine
1.661
Advertisement

Als je het bed, of gewoon de kamer, deelt met iemand die snurkt, weet je dat het op de lange termijn een echt probleem kan blijken te zijn. Wie snurkt merkt er zelf nauwelijks iets van en wat erger is, is dat diegene slapeloze nachten bezorgt aan diegenen die gedwongen in de buurt van hen slapen. Een bedrijf overwoog het aantal slapeloze nachten dat partners doorstaan wanneer ze een bed delen met een partner of echtgenoot die heel hard snurkt, en misschien hebben ze een oplossing voor deze ergernis gevonden.

via: Somnibel
foto: Somnibel

Somnibel is een medisch hulpmiddel dat het optreden van slaapapneu en/of snurken vermindert. Het is een klein en licht apparaat dat aan het voorhoofd wordt gehecht en dat, terwijl de patiënt in rugligging slaapt, een lichte trilling afgeeft om hem van positie te laten veranderen, waardoor de incidentie van situaties van de ademhaling tijdens de slaap, zoals apneu of snurken door de lichaamshouding wordt verminderd. Voor degenen die eraan lijden kan het een goede oplossing zijn en dat kan het ook zijn voor al die mensen zijn die 's nachts tevergeefs proberen hun partner wakker te schudden om te stoppen met snurken.

Dit medisch hulpmiddel is ontwikkeld door het bedrijf Sibelmed, in samenwerking met het Universitair Ziekenhuis Arab/Osakidetza (Vitoria, Spanje) en het Universitair Ziekenhuis Arnau de Vilanova (Lleida, Spanje).

foto: Somnibel

Zouden we dan eindelijk lekker rustig kunnen slapen?!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt