Een Heroplaadbare Batterij Met Een Levensduur Van 400 Jaar PER ONGELUK Uitgevonden Door Deze Student - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een Heroplaadbare Batterij Met Een Levensduur…
Zo Leven De Mensen Met Psychische Stoornissen In China, Vastgeketend Door Familieleden En Een Regering Die Het Niets Kan Schelen Mensen In Europa Zochten Veiligheid in Syrië: Dit Is De Omgekeerde Vluchtelingencrisis Waarover Bijna Niemand Iets Weet

Een Heroplaadbare Batterij Met Een Levensduur Van 400 Jaar PER ONGELUK Uitgevonden Door Deze Student

20.563
Advertisement

Hoe vaak gebeurt het dat we iets doen, puur uit toeval? Wanneer het lot en het geluk op magishe wijze samenkomen, kunnen de resultaten soms buitengewoon briljant zijn. Mya Le Thai, die afstudeert aan de universiteit van Californië, weet dit ook. Ze deed "toevallig" een fenomenale uitvinding.

Toen ze aan het werk was in het lab, lukte Mya het om de perfecte basis te leggen om een batterij te kunnen maken die herhaaldelijk opgeladen kan worden, wel meer dan 200,000 keer oftewel net zo lang als 400 jaar! 

De onderzoekers experimenteerden eerst met nanodraden voor gebruik in batterijen. Ze kwamen tot de conclusie dat deze dunne en fragiele draadjes zouden breken na herhaaldelijk opladen van de batterij, wat deze batterijen onbruikbaar maakt. 

Thai probeerde op een dag gouden nanodraden te bedekken met mangaanoxide en een elektronische gel die lijkt op plexiglas en toen na wat tests... voilà, daar was de batterij die honderden jaren mee kan gaan! 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt