Veel Eieren Eten Is Helemaal Niet Slecht Voor Je! Een Ei Per Dag Heeft Al Een Verrassend Effect - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Veel Eieren Eten Is Helemaal Niet Slecht…
Zij Verhuizen, Maar De Hond Laten Ze Achter. Hij Sliep Langer Dan Een Maand Buiten Op Hun Oude Matras Een Man Spoort 40 Jaar Later Mensen Weer Op En Fotografeert Hen In Dezelfde Pose. De Resultaten Zijn Uniek

Veel Eieren Eten Is Helemaal Niet Slecht Voor Je! Een Ei Per Dag Heeft Al Een Verrassend Effect

Door Skip Tromp de Haas
4.667
Advertisement

In het Journal of the American College of Nutrition zijn artikelen verschenen die afrekenen met de algemene opvatting dat eieren eten slecht zou zijn voor je hart, integendeel zelfs! De relatie tussen het eten van eieren en hartproblemen en de mogelijke kans op beroertes is onderzocht, waarbij er werd uitgegaan van onderzoeken die zijn uitgevoerd in de periode 1982-1985 en er ook rekening is gehouden met de 275,000 mensen die mee hebben gedaan aan de onderzoeken.

Een ei per dag verlaagt het risico op een beroerte met 12%. Het onderzoek laat ook zien dat een ei per dag geen enkel verband houdt met een slechte werking van het hart.

foto: Graphic Stock

Dominik Alexander van het EpidStat Institute, een van de artsen die het onderzoek leidde, onderstreept dat het onderzoek nodig was om de link tussen het eieren eten en beroertes duidelijk te krijgen, maar het bleek ook nuttig voor het aantonen van de goede effecten. "Eieren hebben veel goede eigenschappen die het lichaam goed doen. Er zitten veel antioxidanten in — Alexander voegt er als verduidelijking nog aan toe — dat eieren ook een belangrijke bron zijn van proteïne en een middel tegen te lage bloeddruk." Eieren zijn dus meer dan welkom in het eetpatroon!

Tags: WetenschapEtenNuttig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt