Ieder Land Zou Een Regering Moeten Hebben Zoals In Canada

door Skip

03 December 2016

Ieder Land Zou Een Regering Moeten Hebben Zoals In Canada
Advertisement

Op 4 november 2015 is er een regering aangetreden in Canada die je gerust zou kunnen definiëren als positief 'anders' waarvan we hopen dat het veel in het nieuws gaan komen. Aan het hoofd staat Justin Trudeau, de leider van de liberalen. Deze 43-jarige is veelbelovend, charismatisch en heeft een team om zich heen dat zijn weerga niet kent.

De bijzonderheden van de ministers werden belicht in een Facebookpost die (je hieronder kunt zien) binnen enkele uren de wereld overging en een gevoel van euforie losmaakte bij mensen in alle landen, Waarom? Elke minister was voorheen werkzaam in de sector die nu tot zijn portefeuille behoort of daaraan verwant is 

flickr

flickr

In de post valt bijvoorbeeld te lezen:

- Onze minister van Volksgezondheid is daadwerkelijk een dokter.

- Onze minister van Wetenschap is daadwerkelijk een wetenschapper (en oh ja, ze heeft een Nobelprijs ontvangen).

- Onze minister van Sport en mensen met een beperking is een paralympisch atlete.

- Onze minister van Verkeer is een astronaut

Verder staat er in de post dat de helft van alle ministers vrouw is, iemand openlijk homo is, twee atheïst zijn, iemand moslim is, drie immigrant zijn, iemand die in een rolstoel zit en iemand die blind is... en vele anderen die bij 'minderheden' horen die niet kunnen worden vertegenwoordigd in het kabinet.

Zou het niet mooi zijn als er in elk land die expert is binnen zijn vakgebied een harde eis is om deel uit te maken van de regering?

Advertisement
Alana Philips

Alana Philips

Advertisement