Zijn Moeder Had Hem Verlaten Om Terug Te Keren Naar Haar Stam. 20 Jaar Later Vindt Hij Haar Weer - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Zijn Moeder Had Hem Verlaten Om Terug…
Een Van De Bekendste Engelse Artsen Was Eigenlijk Een Vrouw… Verkleed Als Man 10 Trucs Waarmee Opa En Oma De Boel Thuis Warm Hielden Zonder CV-Ketel

Zijn Moeder Had Hem Verlaten Om Terug Te Keren Naar Haar Stam. 20 Jaar Later Vindt Hij Haar Weer

4.427
Advertisement

Ieders persoonlijkheid is zonder twijfel grotendeels beïnvloed door de omgeving waar je bent geboren. De tradities en gebruiken spelen een belangrijke rol bij de vorming van een karakter. De herinneringen aan het ouderlijk huis, je roots, die kunnen meestal niet worden vergeten. Yarima, echtgenote en moeder die oorspronkelijk bij een voorvaderlijke stam in de Amazone hoorde, lukte dit ook niet. Dat ze niet meer op haar geboortegrond kon leven met haar familie was te traumatisch, veel erger ervaren dan het achterlaten van haar eigen kinderen om weer naar de plek terug te gaan waar ze geboren was. Dit is haar verhaal...

Het verhaal van Yarima begint bij Kenneth Good, die toen antropologie studeerde en op reis was in de afgelegen jungle van de Amazon

Kenneth ging op reis in Venezuela om zijn studie antropolgie verder te verdiepen. Het was 1975 toen hij stuitte op de stam van Yarima. Geboeid door die wereld die zo afgelegen en oers was, ging hij vaker terug naar haar dorp. Jaren later trouwde hij met haar, in overeenstemming met haar en met de zegen van heel de stam.

Kenneth en Yarima verhuisden naar Pennsylvania, waar ze twee kinderen kregen.

Lang heeft ze geprobeerd om zich aan te passen aan het snelle Amerikaanse leven, maar de pijn die ze voelde voor het hebben verlaten van haar geboortegrond werd met de dag ondraaglijker voor haar. Uiteindelijk koos Yarima ervoor om weg te gaan bij Kenneth en de kinderen en weer terug te gaan naar de Yanomami.

Advertisement

David, een van de twee kinderen legde zich er nooit bij neer dat hij moeder had die gewoon nog leefde maar haar niet kon zien. In 2011 ging hij naar haar op zoek.

Omdat de stam geen enkele vorm van contact had met de moderne wereld, wist David niet zeker of ze nog leefde. Hij liet zich echter niet hierdoor afschrikken en reisde af naar Venezuela waar hij in het gezelschap van enkele gidsen de Orinocorivier afvoer om bij het dorp te komen.

Hij wist niet eens zeker of ze hem zou herkennen.

Ondanks dat David qua uiterlijk helemaal niets meer weghad van het kleine jongetje dat Yarima had achtergelaten, herkenden de twee elkaar meteen. De vreugdevolle omhelzing wiste elk gevoel van spijt en teleurstelling uit.

Ook David raakte begeesterd door het leven in de stam. Alles wat ze hadden, de woningen, voedsel, werktuigen, het kwam allemaal uit hun gebied en was met de hand gemaakt.

In de omgeving waren er geen steden, er was geen technologie. Er was alleen maar de ziel van de mens en de eenvoud van relaties.

David werd gek op de Yanomami. Na die eerste ontmoeting ging hij vaker terug naar het dorp.

Nu werkt hij mee aan een project dat zijn naam draagt "The Good Project." Het doel van dit project is om te benadrukken hoe belangrijk het is om de oude stammen intact te laten, die de moderne mensen veel kunnen leren, meer nog dan zij andersom aan hen kunnen leren. Good reist nu overal naartoe in de wereld om bij de meest afgelegen dorpen te komen en het helemaal voor hen op te nemen.

Advertisement

David heeft niet alleen zijn moeder gevonden, hij heeft ook ontdekt wat het betekent om echt gehecht te zijn aan je eigen land en je oorsprong.

David heeft een manier van leven ontdekt die hij niet mogelijk achtte in deze wereld. Dankzij het eenvoudige leven van deze stam, heeft hij veel dingen uit zijn leven weggelaten waar hij zonder kon die hem veel stress en zorgen opleverden.

Een verhaal zoals dat van David en Yarima, daar kunnen we allemaal wat van leren.

Tags: FamilieVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt