Een Te Vroeg Geboren Kind Lag Op De Intensive Care, Maar Het Idee Van Mama Redde Hem Het Leven - Curioctopus.nl
x
Een Te Vroeg Geboren Kind Lag Op De…
Hoe Komt Het Dat Intelligente Mensen Minder Vrienden Hebben? De Wetenschappelijk Wereld Komt Met Een Antwoord Kennen Jullie Balto Nog Die Honderden Levens Redde In Alaska? Zo Is Het Verhaal ECHT Gegaan

Een Te Vroeg Geboren Kind Lag Op De Intensive Care, Maar Het Idee Van Mama Redde Hem Het Leven

10 Januari 2017 • Door Skip
5.911
Advertisement

Alles begon in 2001 toen Yamile Jackson, een ingenieur woonachtig in Texas met haar man, zwanger was van haar eerste kind. De zwangerschap leek volgens het boekje te verlopen totdat er zwangerschapsvergiftiging werd vastgesteld, een aandoening die mogelijk gevaarlijk is voor moeder en kind en moest Yamile haar kind geboren laten worden dat nog maar 28 weken oud was.

De moeder van de kleine Zachary, die was overgebracht naar de intensive care en zou moeten wachten om de interactie met de buitenwereld aan te kunnen gaan, wilde ten koste van alles dat haar baby zich niet alleen voelde, hij voelde haar aanwezigheid en toen....

Ten tijde van de bevalling woog Zachary minder dan een kilo. Hij werd meteen overgebracht naar de IC neonatologie in het ziekenhuis in Houston en moest hij de eerste vijf maanden van zijn leven doorbrengen in een couveuze.

De dagen leken niet voorbij te gaan voor de moeder van Zachary, die de zorg uit handen moest geven en over moest dragen aan het ziekenhuis, aangezien ouders 's nachts niet op de afdeling mochten blijven.

Advertisement

Maar mama Yamile wilde koste wat kost dat Zachary altijd kon merken dat zij bij dichtbij hem was, en dat ze hem steunde in zijn dagelijkse strijd om in leven te blijven. Zo kwam ze op een mooie dag op het simpele, maar tegelijkertijd geniale idee dat draaide rondom een zachte handschoen

Ze haalde die dag een paar zachte handschoenen, vulde die met vlaszaad en hield de handschoenen enkele uren tegen zich aangedrukt, tegen haar blote huid. Wanneer het tijd werd om Zachary weer alleen te laten legde Yamile de handschoenen in de couveuze zodat hij haar geur kon reuken en dus ook haar liefde kon voelen.  

En zo ontstond het eerste prototype van The Zaky, een speciale handschoen speciaal voor kinderen die te vroeg geboren zijn en urenlang in het ziekenhuis moeten doorbrengen en niet de warmte en liefde van een moeder kan voelen.

Yamile besloot verder te gaan met haar idee nadat Zachary was ontslagen uit het ziekenhuis en ontwierp een product dat alle eigenschappen heeft om op intensive care units voor baby's te kunnen worden gebruikt. Een handschoen die als surrogaat van mamma en pappa kan dienen en bijdraagt aan de ontspanning van de baby die zich op elk moment geknuffeld voelt en beschermd weet.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt