8 cosmetische producten die je kunt vervangen door gezondere en goedkopere alternatieven

door Skip

12 April 2017

8 cosmetische producten die je kunt vervangen door gezondere en goedkopere alternatieven
Advertisement

In de race om de mooiste te zijn grijpen we vaak naar producten die geen nut hebben en soms zelfs schadelijk zijn voor het lichaam. Dat komt mede door de reclames, slechte raadgeverij die vaak een stoot onder de gordel zijn en waar dingen worden verkocht als prima en goed voor de huid, maar zijn dat natuurlijk niet echt. Hieronder hebben we een aantal producten opgesomd waarvan het beter zou zijn om die niet te gebruiken en er het juiste alternatief naast gezet!

Advertisement
wikipedia.org/Flickr

wikipedia.org/Flickr

  1. Gespleten punten. Het maakt niet uit hoeveel geld we eraan uitgeven, er bestaat geen andere oplossing voor gespleten punten dan een bezoek aan de kapper. Conditioners hebben, in tegenstelling tot wat er staat slechts een tijdelijk (schijn)effect. Ga daarom naar de kapper!
  2. Crêmes voor handen voeten en lichaam. Dit is een andere mythe die de wereld is ingeholpen in de overtuiging dat je voor elk deel van je lichaam een ander product nodig hebt, maar dat is niet zo.  Waarschijnlijk heb je maar een lotion nodig aangezien ze allemaal op dezelfde manier werken. Kies er een en gebruik die voor heel je lichaam.
  3. Antiroosshampoo. Wanneer je talgklieren niet goed werken en de roos begint te verschijnen dan is gewoon een shampoo die je in de supermarkt hebt gekocht niet genoeg. In plaats van het te verhelpn droogt het de hoofdhuid alleen maar verder uit. Wanneer je last hebt van roos is het slim om bij de apotheek een speciale shampoo te kopen met de juiste bestanddelen. 
  4. Gezichtsreiniger. Dit zijn van die producten die we nodig denken te hebben maar eigenlijk is dat niet zo. Het is beter om gewoon een zeeopsopje te gebruiken, er zit geen alcohl in, droogt je huid niet uit en is pH-neutraal.

Advertisement
Graphic Stock

Graphic Stock

5. Cacaoboter. Cacaoboter is vooral aangeprezen als vochtinbrenger voor lippen, maar eigenlijk zitten er een paar van deze producten alcohol dat eerder de lippen uitdroogt. Een gezond en goed alternatief zijn vaseline en bijenwas!

6. Scheerschuim. Het is handiger om je te scheren met zeep want ze hebben hetzelfde effect, dus het heeft geen zin om scheerschuim te kopen als je al zeep hebt.

7. Crême tegen cellulitis. Jammer genoeg is magie een sprookje. Geen enkele crême of zalf kan je helpen bij het kwijtraken van cellulitis. Het kan alleen door goed te bewegen en een gezonde voeding. Ook massages kunnen de doorstroom bevorderen en een weldaad zijn.
8. Nagelriemolie. Als je deze olie net hebt aangebracht geeft het een fijn gevoel maar zal snel worden opgenomen en voelt 't net alsof je het niet op hebt gedaan. Wat echt helpt bij je manicure is vaseline of natuurlijke oliën.

 

Advertisement