5 regels die je kunnen helpen bij het kiezen van de beste watermeloen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
5 regels die je kunnen helpen bij het…
De Rode draad van het lot is een japanse legende die weet te boeien Vissengraat ingeslikt? Geen paniek, zo kom je in een keer van dat vervelende ding af

5 regels die je kunnen helpen bij het kiezen van de beste watermeloen

8.304
Advertisement

Voor veel mensen is watermeloen de favoriet in de zomer, wanneer zij niet altijd zin hebben in een grote maaltijd. Een stuk meloen is erg lekker wanneer het kwik stijgt want het brengt de vochtverhouding weer op pijl die uit balans is geraakt door zweten. Elk jaar vraag je je hetzelfde weer af als je in de supermarkt staat: welke moet ik nou meenemen? De kans dat je een waterige, smakeloze watermeloen koopt is zeker aanwezig en kan een goede maaltijd of snackmomentje zeker verpesten. Maar dankzij deze kleine handleiding kan je in een keer de lekkerste en zoetste watermeloen meenemen van allemaal!

1. Meneer of mevrouw Watermeloen?

Misschien weet je dit niet, maar er zijn zowel vrouwelijke als mannelijke watermeloenen. De vrouwtjes zijn ronder van vorm en de mannetjes meer ovaler. Een rondere vorm wijst op een meer zoetige smaak.

2. Kijk naar het steeltje

Een bruin en droog steeltje betekent dat de watermeloen precies op het goede moment geplukt is in zijn/haar rijpingsproces. Zijn de steeltjes echter groen? Dan moeten ze nog rijpen en de juiste zoetigheid krijgen.

Advertisement

3. Kijk naar de gele vlek

De gele vlek die je vaak ziet op watermeloenen komt doordat dat gedeelte van de meloen contact maakt met de grond die is verwarmd door de zon. Wanneer een meloen nog niet rijp is kun je zien aan de wittige kleur van de vlek, waar een meloen die oranje-gelig is gevlekt, is klaar om te worden gegeten.

4. Kijk of van die bruine scheurtjes op zitten

Zie jij ook wel eens dat er van die bruinige scheuren in zitten? Het ziet er niet mooi uit, maar het is wel een aanwijzing dat ze lekker smaken. Deze vlekken zijn alleen maar de sporen die verschillende insecten daar hebben achtergelaten (zoals hagedissen en bijen). Zij zijn de meesters wat betreft het vinden van gerijpt en zoet fruit!

5. Het gewicht is van groot belang.

En dan sta je voor een dilemma: zijn grote of kleinere watermeloenen nou lekkerder? Geen van beiden. De juiste grootte bevindt zich daartussen in: maak het niet te bont door meloenen mee te slepen waar je van door je rug gaat, maar ze moeten ook weer niet te klein zijn. Het is ook belangrijk niet te vergeten dat het gewicht in verhouding moet zijn met de omvang!

Tags: TrucjesEten
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt