Als een vlieg op je eten gaat zitten dan doet het zo iets smerigs dat dit bijna niet is voor te stellen

door Skip

30 April 2017

Als een vlieg op je eten gaat zitten dan doet het zo iets smerigs dat dit bijna niet is voor te stellen
Advertisement

Vliegen zijn insecten die er altijd bij zijn geweest in de evolutie van de mens en zijn onderwerp geweest van onderzoek en bron van inspiratie voor films en boeken, en zelden hebben zij een positieve betekenis. Maar wat kan een kleine vlieg een mens nou maken, of beter gezegd wat kan een vlieg doen met het eten van iemand?

Wanneer een vlieg neerstrijkt op ons eten dan kotst hij zijn maagsappen uit om het eten af te breken omdat hij die zelf niet kan inslikken in solide vorm, het past namelijk niet in zijn mond. De vlieg moet extern eerst zijn eten afbreken voordat hij het tot zich kan nemen, en het eerst een soort van moet herkauwen.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Het idee dat een vlieg zijn maagsappen deponeert op ons eten is misschien vervelend, maar de bacteriën komen niet daar vandaan. Het grootste probleem is de bouw van de vlieg en zijn gewoontes

Advertisement
Simon Berry | flickr

Simon Berry | flickr

Deze beesten brengen hun tijd als larve door in poep en wanneer ze het volwassen stadium bereiken hebben ze geen enkele moeite met het landen op welk oppervlak dan ook en zich te voeden met elke levende materie of dingen die aan het rotten zijn, zoals afval, poep en restvloeistoffen. Op het lichaam van vliegen zitten kleine haren die ziektekiemen en bacteriën vasthouden en die meenemen, ook wanneer ze op je eten gaan zitten!

Petr Kratochvil | Freestockphotos

Petr Kratochvil | Freestockphotos

Als een vlieg dus is geland op de rand van je broodje, dan moet je weten dat dit stukje is besmet, en dat volwassenen antilichamen hebben opgebouwd voor ziektes wil nog niet zeggen dat dit bij kinderen ook al het geval is. Twijfel daarom niet om het stukje waar je de vlieg gezien hebt, weg te halen. Je hoeft natuurlijk niet al je eten weg te gooien, alleen maar een stukje!

Advertisement