Aloë vera is een wonderplant want je kunt hem gebruiken op 5 manieren die je waarschijnlijk nog niet kende

door Skip

03 Mei 2017

Aloë vera is een wonderplant want je kunt hem gebruiken op 5 manieren die je waarschijnlijk nog niet kende
Advertisement

Binnen de familie van de vetplanten is de meest bekende en gebruikte variant toch wel de aloë vera. Deze soort komt oorspronkelijk uit de Hoorn van Afrika (maar is waarschijnlijk het resultaat van kruising) en wordt breed ingezet in de productie van cosmeticaproducten, smeersels en ook in eten. Hieronder staan een vijf aantal manieren waarop je deze plant kan gebruiken en die je waarschijnlijk nog niet kende en misschien zelfs nog wel handig kunnen blijken.

Advertisement

Vijf toepassingen van aloë vera

Vijf toepassingen van aloë vera

Pava/Wikimedia Commons

  1. Wanneer de gel van aloë vera op de huid wordt gesmeerd, kan het zowel gebruikt worden als vochtinbrenger als littekenzalf (smeer het ook direct op brandwonden voor een direct verlichtend effect).
  2. Als aloë vera op het gezicht wordt gesmeerd dan helpt het veroudering tegen te gaan, tegen puistjes en tegen de zon.
  3. Last van roos? Ook hier schiet aloë je te hulp, maak er een lotion voor je haar van.
  4. Je kunt aften in je mond ook insmeren of wanneer je last hebt van ontstoken tandvlees (het wordt dan ook veel gebruikt in tandpasta's.
  5. Dan als laatste, maar daarom niet minder nuttig: aloë heeft een ontstekingremmende werking, is goed voor de spijsvertering en verlaagt glucosepeil in het bloed.

Laatste tips: Als je het sap uit planten wilt halen kijk dan naar rijpe bladeren, die zitten doorgaans onderaan dichtbij de aarde. Je haalt er meer sap uit en geef je bovendien de hogere bladeren langer de tijd om te rijpen. Als je het wil drinken, combineer het dan wellicht met bepaalde diëten. Het wordt aanbevolen om dan de varianten te gebruiken waar de aloïne is uitgehaald (verkrijgbaar in de speciaalzaak), want deze stof blijkt een heel sterk laxerend effect te hebben op mensen. Niet aanbevolen om tijdens de zwangerschap te gebruiken of in borstvoedingperioden.

Advertisement