Uncle Fatty de zwaarlijvige aap laat ons zien hoe gevaarlijk ons eten is - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Uncle Fatty de zwaarlijvige aap laat…
15 slimme manieren om douchegordijnstangen te gebruiken op manieren waaraan je nooit aan had gedacht Lelijk maar lekker: Uit onderzoek blijkt dat oude appelsoorten meer antioxidanten bevatten

Uncle Fatty de zwaarlijvige aap laat ons zien hoe gevaarlijk ons eten is

Door Skip Tromp de Haas
4.928
Advertisement

Zwaarlijvigheid is een van de welvaartsziekten en is niet iets dat we als gevaarlijk beschouwen of veel aandacht aan schenken door het probleem te verschuiven en dingen te zeggen waarmee je gedachten verjaagt. Nu hebben we het verhaal van de aap Uncle Fatty (vert. Ome Dikke). Deze makaak is nu overgeplaatst maar hij leefde in Thailand in de buurt van een reizende markt. Waar we nu al gewend zijn om een vrouw of man te zien met overgewicht is zeker een aap een raar gezicht. Maar als deze zo buitengewoon dik is geworden dan komt dat door het eten dat voor mensen bedoeld is.

via: mb.ntd.tv

De aap at alles wat hij maar bij elkaar kon schrapen nadat de markt werd opgebroken. Daarnaast leerde hij ook hoe hij de toeristen kon inpalmen die zich vermaakten met hem eten te geven en te zien hoe hij van alles oppeuzelde, van een portie noedels tot een slushie aan toe.

"Uncle Fatty werd dik omdat hij gewoon alles at wat hij kreeg van de mensen" vertelt Kawinoat MongKholtechaphat aan een Engelse krant, organisator die bij de vereniging voor bescherming van apen Monkey Lovers werkt. "Ze is niet ziek maar ze heeft gewoon hulp nodig. Ze houdt van eten en elke dag bieden honderden bezoekers haar eten aan."

Een volwassen makaak weegt doorgaans ongeveer 7 kilo. Uncle Fatty komt aan de 15 kilo, het dubbele van wat hij zou moeten wegen. Het werd geschikt bevonden om de aap over te plaatsen naar een speciaal centrum voor in het wild levende dieren, op meer dan 100 kilometer afstand. Daar krijgt ze een gezond dieet voorgeschoteld en een dagelijks trainingsprogramma.

Voorheen kwam het maar zelden voor dat je obesitas aantrof bij dieren, maar tegenwoordig raakt het steeds gewoner, vooral onder de dieren die in de buurt wonen van stedelijke nederzettingen. Een onderzoek van de Universiteit van Alabama laat zien dat meer dan 40% procent van de olifanten in de dierentuinen te zwaar zijn en het is overduidelijk dat ook apen niet immuun zijn voor deze problemen.

Advertisement

Er zijn ook mensen die video's hebben gemaakt van apen met obesitas die je hier kunt vinden mocht je daar geïnteresseerd in zijn.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt