Naar zee gaan verbetert je leven in alle opzichten want de voordelen voor lichaam en geest kennen hun gelijke niet - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Naar zee gaan verbetert je leven in…
Onderzoekers ontdekken het tweelingbroertje van plastic dat niet vervuilt en dat oneindig recyclebaar is Hoe kun je voorkomen dat leeftijdsgenoten hele lieve kinderen uitbuiten?

Naar zee gaan verbetert je leven in alle opzichten want de voordelen voor lichaam en geest kennen hun gelijke niet

Door Skip Tromp de Haas
4.344
Advertisement

Als je op dit artikel hebt geklikt, dan heb je dat waarschijnlijk gedaan omdat je dol bent op zee en strand dat je al die redenen bevestigd wilt zien waarom je misschien goed geld neertelt om er een week lang te kunnen zijn in zomer. Het is niet zo dat de voordelen die je uit het aan het strand zijn kunt halen, terug te zien zijn in een vaag gevoel van welbehagen: ze zijn tastbaar. En er zijn zoveel (uiteenlopende) voordelen dat ze vaak het onderwerp van onderzoek worden. Van een gezond lichaam tot aan een gezonde geest zijn hier alle redenen waarom het goed is naar het strand te gaan zodra je kunt.

1. Naar zee gaan bevrijdt je binnen enkele minuten van stress en bestrijdt tekenen van depressie

foto: Graphic Stock

Zet een paar passen in het zand en dan zal je in staat zijn om te ontspannen: de geur van zee, de zon op je hoofd, het gevoel van zand onder je voeten en het geruststellende geluid van de golven. Dit zijn allemaal dingen die binnen de kortste keren ervoor zorgen dat er serotonine je lichaam vrijkomt, een hormoon dat betrokken is bij het beheersen van je humeur, eetlust, slaap, lichaamstemperatuur en ook van je seksualiteit.

2. Een schoonheidsbehandeling elke keer dat je naar zee gaat

foto: Graphic Stock

Wat betekent dat precies? Simpel. Het zand onder je voeten werkt als een natuurlijke scrub, de warmte van de zon daar gaan je poriën van openen en de jodium in het water en in de lucht werken als bacterie- en schimmeldoder en gaan ze bijvoorbeeld ontstekingen en een onzuivere huid tegen.

Advertisement

3. Na een dagje strand slaap je altijd beter

foto: Graphic Stock

Dat komt een beetje doordat we ontspannen, omdat we sneller geneigd zijn in beweging te komen. Na een dag op het strand kan je beter slapen dan je normaal gezien doet. Voor mensen die problemen hebben met slapen kan het echt een wondermiddel zijn.

4. Je vindt verlichting voor pijnlijke gewrichten en je gaat ontstekingen tegen met de lucht aan zee en zeewater.

foto: Graphic Stock

Als je reumaklachten hebt of kort geleden onder het mes bent gegaan, dan kan een beetje watergymnastiek of gewoon een wandelingetje al behoorlijke verlichting geven.

5. Je gaat meer bewegen zonder dat je dat ook maar doorhebt.

foto: Graphic Stock

We hebben er al eerder op gehint, tenzij je natuurlijk een van die mensen bent die als ze naar zee gaan uren bewegingsloos gaan liggen bakken, maar het simpele feit dat je naar zee gaat stimuleert je om meer te bewegen. Als je het geluk hebt dichtbij de kust te wonen, dan is het ook waarschijnlijker dat je serieus en regelmatig sport, met alle voordelen die dit biedt.

Advertisement

6. Je komt in contact met jezelf

foto: Graphic Stock

De dingen waardoor we kunnen ontstpannen zijn ook de dingen die tot nadenken stemmen en stimuleren het hervinden van de connectie met ons diepste Ik. Als we hier een klein beetje meditatie of yoga aan toe zouden voegen, dan zou het echt lukken om in een toestand van innerlijke observatie te komen die zou helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen.

7. Je vitamine D en jodiumgehalte gaan erop vooruit

foto: Graphic Stock

Als je door je dagelijks leven ver van de zon bent, dan is de kans zeer waarschijnlijk dat je vitamine D-peil en het jodiumpeil laag is. Probeer hier elke keer wanneer dat kan iets aan te doen, want een gebrek aan vitamine D heeft een negatieve invloed op je botten (en dat niet alleen, maar bemoeilijkt een gebrek aan jodium ook de werking van de schildklier.

Denk eraan om bij dit alles een dikke laag zonnecrème op te smeren!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt