Wil je iets veranderen in je leven? Probeer deze 10 regels van Karma te volgen om het te verbeteren

Janine image
door Janine

28 Mei 2022

Wil je iets veranderen in je leven? Probeer deze 10 regels van Karma te volgen om het te verbeteren
Advertisement

Bestaat de wet van oorzaak en gevolg, oftewel karma, echt? Volgens deze regel heeft elke handeling een gevolg, zowel ten goede als ten kwade. Als we iets fout hebben gedaan, betalen we vroeg of laat de rekening. Elk gebaar van liefde zal daarentegen op het juiste moment worden beloond. Of dit nu echt het geval is of niet, karma stelt enkele manieren voor om alle positiviteit die we nodig hebben naar ons toe te trekken.

Hoe?

Zelfs als je geconfronteerd wordt met negatieve ervaringen, is het belangrijkste hoe je reageert. Laten we 10 wetten van karma bekijken.

via Healthline

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Hier en nu: Het verleden loslaten is zeker niet makkelijk, maar het is noodzakelijk om je te kunnen focussen op het heden.

Verantwoording afleggen: in plaats van de rol van slachtoffer op je te nemen, neem je verantwoordelijkheid voor wat er met je gebeurt en hoe je handelt. Probeer in plaats van na te denken over waarom dingen fout gaan, aandacht te besteden aan de signalen die je krijgt: als iets of iemand je een slecht gevoel geeft, verwijder ze dan.

Verbinding: Volgens deze wet bestaat toeval niet: alles wat je doet leidt tot een precies resultaat. Je gedachten, je essentie en je handelen zijn met elkaar verbonden: handel niet zonder overtuiging of angst om dat te doen, anders zou je kunnen falen.

Verandering: Alles verandert voortdurend, soms plotseling. Het is een natuurlijk proces, het belangrijkste is om niet stil te blijven staan ​​terwijl alles doorgaat. Toegewijd aan het bereiken van je resultaten, is dit de enige manier om te krijgen wat je wilt. Als er iets niet komt, is dat niet de schuld van karma: je jaagt op het verkeerde en verspilt tevergeefs energie.

Goed en slecht: Voor karma is er geen middenweg: je bent iemand die zich concentreert op het doen van goed of niet. Begin met het verwijderen van de negativiteit, het klagen en de mensen die je geen goed gevoel geven.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Geven: Bescheidenheid en empathie trekken welzijn aan: door aan anderen te geven, is het gemakkelijker om positieve energie te verkrijgen in ruil voor het bereiken van je doelen. Egoïsme is een gesloten circuit dat nergens toe leidt.

Geduld: Om het doel te bereiken heb je doorzettingsvermogen nodig maar vooral geduld: alles kost zijn tijd en met de toverstaf wordt niets bereikt. Jij bent het die de kracht hebt om je verlangen waar te maken, door je inspanningen elke dag in deze richting te concentreren.

Naar jezelf luisteren: De geest en logica beschermen vaak het hart, uit angst om te lijden: probeer het centrum van je ziel te bereiken om erachter te komen wat je echt wilt, zonder de filters van de rede. Daar bevindt zich de innerlijke stem die je naar geluk zal leiden.

Herhaalde patronen: als je meerdere keren over dezelfde fout lijkt te struikelen, geeft karma je een les om te leren: als je het obstakel op de juiste manier overwint, kun je je ontwikkelen en het achter je laten.

Focus: Als je te veel gedachten aan je hoofd hebt, vertraag ​​en belast je je alleen maar: concentreer je op één ding tegelijk, voltooi het en ga verder met het volgende.

Advertisement