Heb je moeite om in slaap te vallen? Dankzij deze techniek lukt het je in slechts 60 seconden

Janine image
door Janine

01 Januari 2022

Heb je moeite om in slaap te vallen? Dankzij deze techniek lukt het je in slechts 60 seconden
Advertisement

Slapeloosheid is een veelvoorkomend probleem: veel mensen kunnen niet in slaap vallen of liggen 's nachts urenlang wakker. Dit zorgt voor veel overlast: het uitvoeren van normale dagelijkse activiteiten wordt moeilijk wanneer de kwaliteit en kwantiteit van de slaap niet in de verste verte voldoening gevend is. Waarom hebben we last van slapeloosheid? De redenen kunnen talrijk zijn: de hectische ritmes, de geluiden, de gedachten, de nachtelijke afleiding. De geest keert 's nachts terug naar de dag en laat zich overweldigen door gedachten. Dit betekent echter niet dat er niets is dat we kunnen doen om deze situatie te verhelpen: er zijn technieken om angst te bestrijden en sommige hiervan kunnen je in staat stellen om binnen een minuut in slaap te vallen.

via healthline

Advertisement
Pexels

Pexels

Er zijn veel ontspanningstechnieken. Meditatie helpt veel bij het bestrijden van stress en dus het bevorderen van de slaap. De techniek waarover we je gaan vertellen, heet 4-7-8. Waar is dit precies? Je moet een comfortabele houding aannemen, bij voorkeur liggen, en dan je tong op de achterkant van de snijtanden laten rusten en deze gedurende de oefening in die positie houden. Vervolgens moet je tellen: adem 4 seconden in door je neus, houd dan je adem 7 seconden in en adem 8 seconden langzaam uit. Herhaal dit proces vervolgens nog twee keer. Voordat je de oefening hebt voltooid, zul je hoogstwaarschijnlijk in slaap kunnen vallen.

Advertisement
Flickr

Flickr

Het is niet de enige methode: er is de militaire methode, gecreëerd om militairen in korte tijd in slaap te laten vallen. Dit bestaat uit het ontspannen van het gezicht en alle spieren van het lichaam, uitademen en het voorstellen van een ontspannende scène gedurende een paar seconden. Dan is er de techniek die gebruik maakt van omgekeerde psychologie, die erin bestaat te proberen wakker te blijven. Maar wat voor nut heeft deze inspanning als onze bedoeling precies het tegenovergestelde is? Het stelt ons in staat onze geest af te leiden en te voorkomen dat we ons te veel concentreren op het proberen in slaap te vallen, waardoor we ons gefrustreerd voelen omdat het niet lukt. Ja, want hoe meer je je inspant in de onderneming, des te minder evidente en voldoening gevende resultaten er lijken te zijn. De meest effectieve methoden zijn degene die ontspanning stimuleren en focussen op de ademhaling. Als je ook moeite hebt om in slaap te vallen, probeer dan deze techniek en laat het ons weten als je resultaat merkt.

Advertisement