Deze vrouw poseert als een model om te bewijzen dat stijl niet afhankelijk is van je maat

Janine image
door Janine

26 November 2022

Deze vrouw poseert als een model om te bewijzen dat stijl niet afhankelijk is van je maat
Advertisement

Is stijl binnen ieders bereik? Of zijn de vormen, die van persoon tot persoon verschillen, bepalend voor de kledingkeuze? Op de catwalks zien we modellen die de laatste mode dragen, op lichamen die echter niet die van alle vrouwen weerspiegelen. Maar kunnen de anderen ze ook "veroorloven" of niet? Een blogger uit New York heeft laten zien dat het kan, door op haar kanalen te laten zien dat geweldige stijl niet alleen is voorbehouden aan een "perfecte" lichaamsbouw, maar ook aan iedereen die een paar kilootjes meer weegt.

via Katie Sturino

Advertisement
Katie Sturino

Katie Sturino

Katie Sturino is een jonge blogger die via haar kanalen een belangrijke boodschap wil uitdragen: je lichaam accepteren en laten zien dat mode voor iedereen is, zonder enige beperking. De vrouw is van mening dat iedereen de kleding kan dragen die hij of zij wil, zonder geconditioneerd te worden door het gewicht en door gemeenschappelijke normen. Om deze reden heeft ze een reeks fotografische opnames gemaakt waarin ze poseert alsof ze een model is, in dezelfde kleding als beroemdheden, waarmee ze het project SuperSizeTheLook tot leven brengt.

 

Advertisement
Katie Sturino

Katie Sturino

"Toen ik getrouwd was, was ik erg bezorgd over mijn uiterlijk en heb ik hard gewerkt om maat 40 te blijven hebben of er dichtbij te komen," zei Katie. "Toen we uit elkaar gingen, kwam ik veel aan zonder het te beseffen. In totaal kwam ik 27 kg aan, kreeg maat 46, maar er gebeurde iets verbazingwekkends: ik begon echt van mijn lichaam te houden.

Katie Sturino

Katie Sturino

Dus besloot de vrouw deze verandering te gebruiken om er een positieve missie van te maken: "Ik heb deze liefde voor mijn nieuwe look vertaald in The 12ish Style, mijn blog gericht op chic zijn in elke maat. Ik had het geopend toen ik nog getrouwd was, maar ik nam het niet echt serieus. Toen bedacht ik dat ik echt moest proberen een manager en een agent in dienst te nemen, meer te gaan schrijven en een echte fotograaf in dienst te nemen.”

 

Katie Sturino

Katie Sturino

Een keuze die haar enorm veel voldoening heeft gegeven, dankzij de inzet die in het project is geïnvesteerd: er zijn dan ook veel vrouwen geweest die ervan hebben geprofiteerd en die contact met haar wilden opnemen.

"Bloggen werd mijn ontsnapping. Ik zette me enorm in. Ik nam alle negatieve gevoelens en gebruikte ze om iets te doen waar ik gepassioneerd over was. Het kreeg heel snel bekendheid en elke dag sprak ik met vrouwen die er van mening over zichzelf door waren veranderd. Ze vertelden me dat ze van hun lichaam leerden houden in badkleding of dat ze eindelijk van zichzelf konden houden.”

 

Katie Sturino

Katie Sturino

Katie legde uit dat als ze naar haar foto's van voorgaande jaren kijkt, ze er niet aan denkt hoe fit of jonger ze was, maar hoe ongelukkig ze eigenlijk was. "Ik kijk naar mijn ogen en mijn glimlach, en alles voelt gespannen en berouwvol aan. Als ik nu naar een foto van mezelf kijk, zie ik een gelukkig mens."

Zelfacceptatie en zelfvertrouwen is de ware schoonheid, vind je ook niet?

 

Advertisement