"Ik heb kanker en mijn man klaagt dat hij zijn eigen eten moet koken"

Janine

28 November 2022

Advertisement

In de routine van elk gezin zijn er vaste rollen die elk lid besluit te vervullen en een taakverdeling die zich gewoonlijk vaststelt en, indien door iedereen aanvaard, een perfecte en vreedzame ontplooiing van het dagelijks leven garandeert. Maar wat gebeurt er als dit evenwicht om verschillende redenen totaal verstoord is? Er kunnen veel oorzaken zijn voor een plotselinge omwenteling in gezinsgewoonten: een verandering van baan van een van de echtgenoten, pensionering, de komst van een kind of kleinkind, de adoptie van een huisdier, een ziekte.

In deze gevallen is altijd een periode van aanpassing nodig, waarin een nieuw evenwicht tot stand komt tussen de verschillende componenten waardoor het samenleven vreedzaam kan worden voortgezet. Niet iedereen is echter bereid een verandering in zijn gewoonten te accepteren en dan kunnen er onaangename misverstanden ontstaan, zoals in het geval van dit stel.

via NY Post

Advertisement

@teamdoubleg16/TikTok

Gonda is een Californische vrouw die vecht tegen een zeer belemmerende ziekte met frequente therapieën, namelijk kanker, wier echtgenoot Gerald niet zo begripvol lijkt te zijn. De vrouw deelde een video op haar TikTok-kanaal waarin ze liet zien hoe hij jalapenos bereidde, en klaagde dat zijn vrouw het niet van tevoren voor hem had gedaan. "Ik had je gevraagd om het te doen terwijl ik aan het golfen was", klaagt de ondankbare Gerald. “En dan kom ik thuis en zit jij op de bank. Dus blijkbaar moet ik het zelf doen."

Op de vraag naar de reden van die teleurstelling antwoordt de man dat hij een wedstrijd op televisie wil kijken en dat hij dat had kunnen doen door zijn jalapenos te eten als zijn vrouw die al had klaargemaakt. De man is er niet blij mee en klaagt verder dat zijn vrouw, in plaats van te rusten na haar behandeling, had kunnen bedenken hoe ze het eten voor hem kon bereiden, ondanks het feit dat hij prima in staat lijkt om uitstekend werk te leveren in zijn eentje.

@teamdoubleg16/TikTok

De zeer verhitte kritiek op sociale media voor Geralds ongevoeligheid is onvermijdelijk. "Als dit een huwelijk is, wil ik het niet", merkt een gebruiker op, terwijl anderen hun teleurstelling uiten over het belang dat de man hecht aan golf en een wedstrijd op televisie in vergelijking met de malaise van zijn vrouw. Iemand veronderstelde echter dat de man slechts net deed alsof en in werkelijkheid niet zo ongevoelig was.

We weten niet wat de waarheid is, maar het is zeker dat dergelijke scènes helaas absoluut mogelijk zijn. Als je al zoveel jaren samenwoont, is het gemakkelijk om de fout te maken te geloven dat alles verschuldigd is. Maar in sommige gevallen zouden we moeten leren ons egoïsme opzij te zetten en ons te wijden aan de zorg voor degenen die lijden, vind je ook niet?

Advertisement