Militairen vallen volgens deze methode binnen 2 minuten in slaap: het werkt onder alle omstandigheden

Janine image
door Janine

06 Juli 2023

Militairen vallen volgens deze methode binnen 2 minuten in slaap: het werkt onder alle omstandigheden
Advertisement

Voldoende rust kunnen nemen is essentieel om de verplichtingen van de volgende dag aan te kunnen, maar niet iedereen slaagt daar even gemakkelijk in. Wie bijvoorbeeld aan slapeloosheid lijdt, heeft veel moeite om in slaap te vallen en blijft ondanks de overdag opgebouwde vermoeidheid tot diep in de nacht wakker. Er zijn verschillende remedies om in slaap te vallen, zoals kamille of specifieke kruidenthee, luisteren naar ontspannende muziek of de klassieke methode van schaapjes tellen. Toch zijn er mensen die erin slagen om in een recordtijd in slaap te vallen ondanks dat ze zich in een allesbehalve ontspannende context bevinden: het zijn de militairen, die een bepaalde techniek gebruiken die wij ook kunnen leren. Laten we uitzoeken wat het is.

via Today

Advertisement
Pexels-Not the actual photo

Pexels-Not the actual photo

Als jij een van degenen bent die het moeilijk vinden om in de armen van Morpheus te liggen en dit een probleem begint te worden, kan de techniek die door militairen wordt gebruikt de oplossing voor jou zijn. Als we erover nadenken, hebben militairen heel weinig mogelijkheden om genoeg slaap te krijgen en als de kans zich voordoet, moeten ze er van profiteren. Maar ook in die gevallen zijn de omstandigheden zeker niet gunstig voor de slaap: de staat van paraatheid, het ongemak van het bed, de spanning en achtergrondgeluiden zijn zeker niet ideaal om de rust te bevorderen.

Omdat slaap essentieel is voor het welzijn van lichaam en geest, gebruiken de Amerikaanse militairen een techniek waarmee ze heel snel en in elke omgeving of situatie in slaap kunnen vallen en die wij ook kunnen leren.

Advertisement
Lance Cpl. Sean Searfus/Wikimedia commons

Lance Cpl. Sean Searfus/Wikimedia commons

En als het effectief is in onaangename en oncomfortabele situaties, kan het nog beter werken als je thuis bent, in je eigen bed, in het donker en zonder afleiding. Paradoxaal genoeg kunnen soldaten ondanks de extreme contexten veel beter slapen dan veel mensen. Maar wat is hun methode en hoe werkt het?

Het is een geconsolideerde techniek waarmee je op elke plaats en in elke situatie in slaap kunt vallen: dag of nacht, in een tent of midden op straat, in stilte of lawaai. Om dit te bereiken, zijn ongeveer dertig dagen training nodig en volgens onderzoeken is het ook geschikt voor 96% van de gewone burgers. Ook voor ons is de kans op succes dus zeer groot!

Marines.Mil

Marines.Mil

De methode, die eigenlijk heel eenvoudig is, houdt in dat eerst de spieren van het gezicht worden ontspannen, dan die van de wangen, de tong en de oogcontouren. Vervolgens is het de beurt aan de schouders, die los moeten worden gelaten en aan de zwaartekracht moeten worden overgelaten, totdat men voelt dat het lichaam volledig wordt ondersteund door het oppervlak waarop het rust. Ademen is essentieel, omdat het moment van uitademen je in staat stelt je de emissie van alle opgehoopte spanningen uit het lichaam voor te stellen, om zo stress en angst te elimineren.

Op dit punt, met het lichaam stil en verlaten, neemt de gedachte het over: de geest zal een landschap of een ontspannende context moeten creëren, naar persoonlijke smaak, waarbij de blik van het ene detail naar het andere van het getoonde panorama wordt verplaatst. Militairen slagen er met deze techniek in om in ongeveer twee minuten in slaap te vallen. En als zij het kunnen, in duidelijk minder comfortabele omstandigheden dan de onze, kunnen wij het met een goede training ook, liggend in een comfortabel bed.

Zou je het ook eens willen proberen?

Advertisement