Een paar dat al 72 jaar getrouwd is onthult hun "Tips" voor een succesvolle relatie

door Skip

21 Juni 2017

Een paar dat al 72 jaar getrouwd is onthult hun "Tips" voor een succesvolle relatie
Advertisement

Het kan misschien zijn dat je niet gelooft in het instituut als het huwelijk maar zeer waarschijnlijk heb je de wens gehad om een vaste relatie te hebben zodat je kan zeggen "ik weet wat het is om van iemand te houden", maar hoe kan je ervoor zorgen dat de liefde blijft? Veel mensen vinden dat er geen gebruikershandleiding bestaat en dat wat werkt voor het ene stel nog niet hoeft te werken voor een ander, maar weten we echt zeker of dit ook zo is? Twee mensen die al ruim 72 jaar met elkaar samen zijn zeggen nogal zeker te zijn hoe ze een relatie goed kunnen laten werken en dat dit duidelijk is. Niet makkelijk duidelijk. Hier volgt het advies van heer en mevrouw Lombardi (uit Florida).

via huffingtonpost.com

Welke beslissingen en welke dingen die je doet zorgen ervoor dat een relatie goed werkt?

Welke beslissingen en welke dingen die je doet zorgen ervoor dat een relatie goed werkt?

Unsplush.com/Lotte Meijer

  1. "Maak een goede keus!" Verliefd worden is makkelijk maar om makkelijk lang bij iemand te kunnen blijven is het belangrijk dat je met de ander hetzelfde denkt over een aantal belangrijke onderwerpen.
  2. "Toon waardering en wees vaak lief voor elkaar." Een relatie waar twee mensen moeite doen om aardig voor elkaar te zijn en niet vervallen in het omlaag halen van elkaar of beledigingen puur omdat je gewend bent aan je partner, dat zijn de relaties die anders zijn dan alle anderen.
  3. "Zorg voor een bevredigend seksleven." Hoewel in de loop der tijd seks minder vaak kan voorkomen is het voor een gezonde relatie belangrijk om tijd in te bouwen om samen met elkaar alleen te zijn omdat het ook helpt voor een blijvend wederzijds begrip van elkaar.
  4. "Blijf in de buurt van familie" Ervaringen en herinneringen kunnen delen met je dierbaren (en/of familie) helpt een beetje dat je elkaar niet zo op je lip zit als partners.
  5. "Let op je gezondheid... en eet weinig suiker!" Ook nu ze de negentig gepasseerd zijn letten de Lombardi's op wat ze eten en fietsen ze, maar ze zeggen dat je jong moet beginnen, "wanneer je je nog onoverwinnelijk voelt". Wie echt gesteld is op het gezelschap van z'n partner is ook het zo lang mogelijk blijven leven het belangrijkst!
  6. "Ga niet vreemd". Trouw blijven is de enige manier om je vertrouwen in je partner niet te verliezen.
  7. "Ga nooit boos naar bed." Dit weten we misschien allemaal wel, maar wordt misschien onderschat. De Lombardi's zeggen dat het enige wat je kunt doen is elkaar een kus geven en er een nachtje over slapen. Ook al los je het probleem hiermee niet op, je kan toch beter nadenken zonder gevoel van boosheid waardoor je dingen gaat doen en zeggen waarvan je altijd spijt zal blijven hebben.
  8. "Een ruzie betekent nog niet het einde." Om ervoor te zorgen dat een relatie echt goed werkt moet je atijd openlijk praten over problemen en laten weten hoe je ergens tegenaan kijkt, de moeite nemen om te luisteren. Dat maakt het verschil tussen een vruchteloze ruzie en een discussie waar je iets aan hebt.
  9. "Doe je best om als ouders een front te zijn." Als je kinderen hebt zal veel wat er gebeurt wanneer ze opgroeien van invloed zijn op je relatie als partners, dus probeer samen een probleem op te lossen, ondermijn elkaar niet waar kinderen bij zijn, zo blijf je echt samen één.
  10. "Kies er elke dag voor om van elkaar te houden." Je moet aanvankelijk bij elkaar passen om samen met elkaar te zijn, dat klopt, maar elke voor elke interpersoonlijke relatie is moeite en opoffering nodig. Niet vergeten.

Advertisement