5 situaties waarin je geen azijn gebruikt om je huis schoon te maken

door Skip

21 Juni 2017

5 situaties waarin je geen azijn gebruikt om je huis schoon te maken
Advertisement

Azijn komt in zoveel huishoudelijke situaties goed van pas dat we soms denken dat we voor alles kunnen gebruiken, ook in situaties het beter zou zijn om het absoluut niet te doen.
Daarom, nadat we je hebben laten zien hoe je azijn in de tuin kunt gebruiken, willen we je vertellen in welke gevallen je azijn niet moet gebruiken en waarom, dus schrijf maar op!

Coverfoto: HouseholdHacker

Advertisement

5 gevallen waar je geen azijn moet gebruiken om je huis schoon te maken

5 gevallen waar je geen azijn moet gebruiken om je huis schoon te maken

HouseholdHacker

  1. Gebruik geen azijn wanneer je het scherm van je pc, tablet of smartphone wil schoonmaken (tenminste niet wanneer het percentage azijn en water niet gelijk is!), want anders zou je het materiaal beschadigen waarvan het is gemaakt en zou de werking van het apparaat kunnen verstoren. Gebruik eerder een speciaal product of gewoon een microvezeldoek.
  2. Meng nooit azijn en bleek. Je krijgt hierdoor niet een effectieve allesreiniger maar een chemische reactie waarbij er chloorgas vrijkomt, bijzonder gevaarlijk voor de gezondheid omdat het giftig is (veroorzaakt branderige ogen en slijmvliezen.
  3. Gebruik geen azijn om parels op te poetsen omdat ze zullen verdwijnen! Het zuur in azijn lost het calciumcarbonaat op waarvan de waardevolle parels zijn gemaakt.
  4. Breng nooit azijn (of citroen) aan op oppervlakken gemaakt van marmer, graniet, keramiek, of natuursteen: ze zouden "het opvreten" en sporen achterlaten die lijken op vlekken.
  5. Heeft je huisdier zijn behoefte gedaan op het tapijt? Met azijn krijg je geur weg, maar weet dat je hond of kat zeer waarschijnlijk de geur van hun misdaad zullen blijven ruiken en daar op die plek hun gevoeg zullen blijven doen. Gebruik liever een zogenaamd schoonmaakmiddel dat met enzymen werkt die de eiwitten in urine kunnen afbreken en de geur volledig kunnen laten verdwijnen.

Advertisement