Een jongetje belt de politie en is op zoek naar zijn moeder die naar de hemel is gegaan: het antwoord van de agent heeft de wereld ontroerd - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een jongetje belt de politie en is op…
Dezelfde hondenrassen 100 jaar geleden en nu: was het echt de moeite waard? 15 onmisbare gadgets om goed mee te kunnen koken... zonder je vingers erbij in te leveren

Een jongetje belt de politie en is op zoek naar zijn moeder die naar de hemel is gegaan: het antwoord van de agent heeft de wereld ontroerd

Door Skip Tromp de Haas
27.260
Advertisement

De dood van een ouder is voor een kind niet alleen heel pijnlijk, maar heeft ook gevolgen die moeilijk zijn te overzien. De moeite die het kost om de dood te bevatten is ook moeilijk voor volwassenen en voor de allerkleinsten gaat dit nog meer op, zeker wanneer er al veel herinneringen gemaakt zijn samen. De beelden die we gaan laten zien komen uit een korte film waarvoor de inspiratie is gehaald uit een waargebeurd verhaal. De vijf jaar oude Jerry belt de politie nadat hij voor niets thuis op zijn moeder heeft zitten wachten.

Op een dag werd Jerry's moeder opgenomen in het ziekenhuis. Ze zei tegen haar zoon dat ze op hem moest wachten thuis samen met zijn broertje, maar ze kwam niet meer thuis.

Een paar dagen later vertelde zijn vader hem dat mama naar de hemel was gegaan. Jerry zag echter niet in dat dit haar belemmerde om weer bij hem terug te komen. Zorgen dat hij zich maakte over haar, besloot hij op een avond de politie te bellen.

Tommy Lee was de beambte en oorlogsveteraan die de telefoon opnam.

Aanvankelijk dacht Lee toen hij geen stem hoorde dat het om een grap ging. Toen Jerry uiteindelijk begon te praten wilde hij hem al zijn aandacht schenken. De politieman raakte steeds meer ontroerd door het verhaal van de kleine jongen. In een poging hem te helpen besloot hij hem een suggestie te doen die hen met elkaar zou verbinden op een manier die hij nooit voor mogelijk had kunnen houden...

Advertisement

Lee zei tegen de jongen dat hij zijn moeder kleine briefjes moest schrijven, die als hij ze vrijliet in de lucht, bij haar zouden komen.

Na dit gesprek begon Jerry met het schrijven van een brief per maand en liet hem aan een rode ballon opgaan in de lucht in de hoop dat hij op een dag antwoord zou krijgen.
Maar toen hij geen antwoord terugkreeg besloot hij op een dag meneer Lee terug te bellen. "Maak je geen zorgen, blijf ze maar sturen want zij leest ze daarboven."

Een paar dagen later kwam een groep motoragenten aanrijden voor het huis van Jerry met heel veel rode ballonnen.

Agent Lee had een paar van zijn collega's bij zich geroepen om de jongen een nieuwe voorraad ballonnen te brengen en hem te zeggen dat mama hem niet kon antwoorden omdat ze op reis was: "Maar ze heeft me gezegd dat ze van je houdt en dat ze je ontzettend mist. Ga door met haar schrijven hoor!". 

Vanaf die dag begon agent Lee contact te zoeken met iedereen die Jerry kende om hem zo goed mogelijk te leren kennen.

Hij ging naar school om te zien wat hij tekende en hij ging praten zijn juffen. Daarna ging hij een cadeau kopen en begon hij zijn brieven te beantwoorden. Doordat hij gaandeweg steeds meer over hem te weten kwam, maakte hij zich een voorstelling van wat zijn moeder tegen hem had willen zeggen, en dus liet hij elke maand een bericht bezorgen dat liefdevol was ondertekend met "Je moeder".
Mettertijd werden de tekeningen van Jerry vrolijker en had hij het over gelukkige gevoelens in zijn brieven...

Je kunt hier het hele verhaal bekijken...

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt