Deze blogster onthult de waarheid over foto's die op Instagram staan - Curioctopus.nl
x
Deze blogster onthult de waarheid over…
Deze oude stoel stond op het punt weggegooid te worden maar dan door deze simpele truc... 10 praktische oefeningen die je kan doen voor beter zicht en de ontspanning van je ogen

Deze blogster onthult de waarheid over foto's die op Instagram staan

06 Augustus 2017 • Door Skip Tromp de Haas
3.427
Advertisement

Sara Phuto is een blogger en heeft een Instagram-account, Op haar pagina staan veel foto's van haar en haar lichaam, maar ze zijn niet hetzelfde als datgene wat je doorgaans ziet op dit platform. Sara onthult hoe een foto er totaal anders uitziet wanneer deze vanuit een andere hoek wordt genomen of wanneer je je buik inhoudt. Om dat aan te tonen zet ze de normale en de 'aangepaste' foto online en zegt erbij dat het steeds dezelfde persoon is en dat er maar een paar seconden tussen zitten. Sara probeert de wereld duidelijk te maken dat schoonheid begint bij het houden van jezelf en dat de perfecte foto's die we op internet zien niet samen zouden moeten vallen met het schoonheidsideaal.

Deze jonge blogster probeert de wereld duidelijk te maken dat je niet alles moet geloven wat je online ziet.

Om dat te laten zien zet ze vaak twee foto's online, eentje waarin je haar in gewone pose ziet staan en eentje waar ze 'over nagedacht' heeft.

"Als ik de linkerfoto een jaar geleden zou hebben gezien dan zou ik meteen negatief over mijn lichaam hebben bedacht, dat al het resultaat van dat harde werken in de sportschool niet bestond, dat als iemand me zou zien, dat ze nooit zouden hebben kunnen bedenken dat ik al twee jaar aan het sporten ben en dat ik niet genoeg mijn best deed. Maar weet je wat het is, elk lichaam ziet er anders uit. Niemands kont ziet rond en lekker uit vanuit elke hoek. Eet niet minder of laat je favoriete drankje/gerecht aan je voorbijgaan of ga te hard trainen om er 'goed uit te zien' voor de vakantie of om er 'goed uit te zien op bikinifoto's' want er zullen altijd invalshoeken zijn die 'minder vleiend' zijn waardoor je je slecht gaat voelen wanneer je ze ziet. Sport en eet in plaats daarvan juist omdat je je goed wil voelen, niet om jezelf te straffen. Begin met het houden van je lichaam en het te accepteren met al zijn 'onvolkomenheden', in plaats van je te willen aanpassen aan het beeld dat er van 'schoonheid' is in de maatschappij omdat in dit beeld niet ieder individu is meegenomen, en dat is echt zo vreemd. Heb geen hekel aan jezelf vanwege slechte foto's, zij zijn niet bepalend voor jou als persoon. Je ziet er op z'n best uit wanneer je het maximale uit je leven haalt en het gelukkigst bent. Het heeft geen nut om dingen aan je voorbij te laten gaan en jezelf zo te stressen. Het leven is geen strijd om wie er het beste uitziet, en we moeten er iets normaals van maken dat je er niet altijd 'perfect uit hoeft te zien' want het is een belachelijk concept. Je bent perfect zoals je bent."

Advertisement

"Niemand heeft een platte buik wanneer je zit"

"Laatst heb ik een foto van een celebrity gezien die haar lichaam had gefotoshopt om het te laten lijken alsof ze meer rondingen had"

"De schoonheidsindustrie helpt zoveel onzekerheden de wereld in door weinig verschillende lichaamstypen te laten zien. Alsjeblieft, ga jezelf niet haten hierdoor"

Advertisement

"Kledingmaten bepalen hoe gelukkig we zijn: we zijn niet blij wanneer we aankomen en we zijn tevreden als die kleinere maat past"

"Maar ik heb ingezien dat een maat gewoon een nummer is en niet van invloed moet zijn op geluk"

Advertisement

"Alleen maar omdat iemand een maatje kleiner draagt dan jij wil nog niet zeggen dat diegene dan een beter of mooier iemand is.

"Welke maat je hebt typeert jou niet als persoon"

Advertisement

"Jij bent mooi ongeacht welke maat je draagt!"

"Jezelf zijn en je vertrouwd voelen met je rondingen, daardoor zie je er juist mooi uit"

"Niet wat er in een modeblad staat dat als 'mooi' wordt afgeschilderd."

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt