Fruit is niet allemaal hetzelfde: dit zijn de 5 soorten die je moet eten als je wilt afvallen

door Skip

28 September 2017

Fruit is niet allemaal hetzelfde: dit zijn de 5 soorten die je moet eten als je wilt afvallen
Advertisement

Als je gaat diëten dan wordt er heel vaak voorgeschreven dat je veel fruit moet eten als vervanger voor andere snacks. In de extreemste gevallen zelfs als maaltijdvervanger. Hoe dan ook wordt er een denkfout begaan wanneer fruit als onderling niet verschillend wordt beschouwd. Ook tussen de een en het ander stuk fruit zijn er verschillen qua calorieën, en wat betreft een aantal soorten fruit zou het beter zijn om ze niet te eten wanneer je aan het afvallen bent, want in sommigen zit zelfs meer suiker, net zoveel als in chocola!

Foto's: TipsTimesAdmin/Flickr

via healthline.com

Advertisement

Abrikozen en aardbeien

Abrikozen en aardbeien

Aardbeien is een van de gezondste fruitsoorten, er zitten namelijk vezels, vitamine C, water en weinig suikers in en helpen cellulitis te bestrijden.

In enkele gevallen kunnen abrikozen de spijsvertering verstoren en gebeurt wanneer het fruit nog niet rijp genoeg is, bij mensen die problemen hebben met de spijvertering. Daarbij komt nog eens dat er amygdaline in de kern zit. Als je dit binnenkrijgt dan wordt dit omgezet in cyanidezuur in de maag. Dit is een krachtig gif dat misselijkheid, stuipen en flauwvallen veroorzaakt. Als je vaak ook het binnenste gedeelte eet (er zijn abrikozenpitten te koop) let er dan op niet te veel ervan te eten.

Advertisement

Citroenen (water)meloen

Citroenen (water)meloen

In meloen en watermeloen zitten veel vezels en water, daarom moet je veel plassen en kunnen sterk de honger stillen. Zij kunnen het lichaam zuiveren van gifstoffen en cellulitis en acne tegengaan. In de zomermaanden krijg je dan voldoende vocht binnen.

Citroen, ook al is het een concentraat van vitamine C, wordt niet vaak aanbevolen voor dieten omdat het een nadrukkelijkere samentrekkende werking heeft en kan obstipatie en een opgeblazen gevoel doen toenemen.

Avocado en bosvruchten

Avocado en bosvruchten

Bosvruchten zijn een waar heilzaam middel in diëten. Er zitten weinig calorieën in en maken collagenen aan die helpen bij de vetverbranding.

Avocado daarentegen kan onder de vruchten worden geschaard die worden afgeraden. Vaak worden ze vergeleken met boter vanwege de smaak en de consistentie; het bevat dan ook veel vet ten opzichte van ander fruit.

Druiven en appels

Druiven en appels

Appels moeten absoluut gegeten worden als je af wilt vallen: er zitten weinig calorieën in, veel vezels, vullen snel en gaan cellulitis tegen.

Druiven daarentegen is het slechtste fruit wat je kunt kiezen tijdens het diëten. Er zit veel suiker in en wekt niet alleen de eetlust op, maar laat bloedsuikerspiegel flink schommelen.

Bananen en grapefruit

Bananen en grapefruit

De eiwitten die in grapefruit zitten werken actief mee aan het vetverbrandingsproces. Grapefruit staat je op geen enkele manier in de weg als je kilo's wilt kwijtraken!

Bananen daar zitten de meeste calorieën in. Ze worden zeer langzaam verteerd en onlangs hebben onderzoekers waargenomen dat enkele stoffen die erin zitten het zogenaamde splitten van vetten kunnen veroorzaken.

Advertisement