5 veranderingen die in je lichaam plaatsvinden als je gember gaat eten

Janine image
door Janine

20 November 2021

5 veranderingen die in je lichaam plaatsvinden als je gember gaat eten
Advertisement

Het wordt vaak verward met een knol of wortel. In werkelijkheid is gember een kruidachtige plant afkomstig uit het Verre Oosten. In Azië is het gebruik ervan in de voedingssector heel gewoon: de gunstige eigenschappen en de therapeutische effecten zijn altijd erkend. Andere landen beginnen ook de voordelen te begrijpen: als het tot een paar jaar geleden niet gemakkelijk was om gember te vinden, kun je het nu in de schappen van elke supermarkt vinden. Laten we eens kijken wat de voordelen zijn en waarom je het aan je dieet zou moeten toevoegen.

Advertisement
Mitchell Luo/Unsplash

Mitchell Luo/Unsplash

1) Het is een energizer

Zijn meest bekende heilzame eigenschappen zijn antioxidanten en energizers: dat wil zeggen, het slaagt erin om chronische vermoeidheid te verlichten en ons de juiste energie te geven om de dag het hoofd te bieden.

2) Het is een pijnstiller

Gember heeft ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen. Dr. Krishna C. Srivastava heeft verschillende onderzoeken gedaan naar de pijnstillende effecten van gember en is tot de conclusie gekomen dat deze kruidachtige plant helpt bij het bestrijden van pijn, zwelling, ochtendstijfheid, menstruatiepijn, hoofdpijn en griepsymptomen.

3) Bevordert gewichtsverlies

Gember kan geen wonderen verrichten, maar het kan de efficiëntie van de stofwisseling verbeteren: als je een gezond dieet volgt en regelmatig beweegt, kan gember een extra boost geven aan gewichtsverlies.

Advertisement
Pexels

Pexels

4) Vermindert misselijkheid en braken

Gember is ook een krachtige bondgenoot bij misselijkheid en braken. In dit geval is het bijzonder nuttig om elke keer dat je maagklachten hebt, op een stuk van de wortel te kauwen.

5) Bevordert het welzijn van de maag

Over het algemeen bevordert gember het welzijn van de maag: het verbetert de spijsvertering, gaat maagzuur tegen, verlicht het vervelende probleem van een opgeblazen gevoel. Dit gebeurt omdat gember maagbeschermende eigenschappen heeft.

gmexclusive/Pixabay

gmexclusive/Pixabay

Gember kan op geen enkele manier een medische behandeling vervangen: raadpleeg bij specifieke en langdurige ziekten of pathologieën altijd je arts. Als je daarentegen gember in een supermarktschap hebt gezien en je je afvraagt ​​of het goed is om gember zonder overdaad in je dieet op te nemen, dan is het antwoord ja. Het introduceren van gember in je dagelijkse voeding, zonder het te overdrijven, kan daarom aanzienlijke gezondheidsvoordelen hebben. Verder heeft gember verschillende gebruiksmogelijkheden: je kunt de poedervorm gebruiken om vlees- of groentegerechten te verrijken of je kunt de wortel (de wortelstok) gebruiken ​​om in kokend water of in thee te trekken.

Advertisement