Kunstenaar maakt een Louis Vuitton-toilet en zet deze in de verkoop: de prijs daar gaat je hoofd van tollen - Curioctopus.nl
x
Kunstenaar maakt een Louis Vuitton-toilet…
Met Deze originele uitklapbare ramen kan je op een heel nieuwe manier naar buiten kijken Houd je van wijn? Vanaf nu kan je deze passie delen met je kat...

Kunstenaar maakt een Louis Vuitton-toilet en zet deze in de verkoop: de prijs daar gaat je hoofd van tollen

02 December 2017 • Door Skip Tromp de Haas
2.165
Advertisement

Een idee dat het midden houdt tussen een provocatie en een marketingvondst. Het is niet helemaal duidelijk wat de kunstenaar Illma Gore heeft bewogen om een toilet met het merk van Louis Vuitton te maken, van 24 leren tassen om precies te zijn. Op dit moment wordt het tentoongesteld in de showroom Tradesy in Santa Monica en hoort u dat hoort u dat er zijn mogelijk mensen die het willen kopen. Natuurlijk ligt de prijs op een lijn met de absurditeit van het object namelijk honderdduizend dollar.

Un post condiviso da Illma Gore (@illmagore) in data:

Op dit moment schiet ons de vraag te binnen of kopers van zin zijn om de provocatie waarmee de kunstenaar begonnen is door te zetten, of dat ze bereid zijn een dergelijk bedrag op te hoesten en een gesigneerd werk in huis te hebben, of beter gezegd in de badkamer. 

Voor wie hieraan twijfelt, laten we zeggen ja, het toilet werkt gewoon helemaal en is klaar voor gebruik. Het heeft drie maanden gekost om dit kunstwerk helemaal te voltooien, het kunstwerk dat behoorlijk wat ophef heeft veroorzaakt vooral vanwege de dubbelzinnige intentie waarmee het aan het publiek is getoond. Is het nou een provocatie of gewoon een obsessie voor merkproducten?

Het is niet voor het eerst dat een merk wordt gebruikt binnen een tak waar het niet echt iets mee heeft: denk bijvoorbeeld aan toiletpapier met het Gucci-logo (om maar even bij toiletten te blijven) en de baksteen waarop "Supreme" stond en alleen daarom al voor duizend dollar op eBay werd verkocht.

En wat denk jij van de Vuitton-WC?

Tags: AbsurdModeActualiteit
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt