7 gewoontes die mensen met een moeilijke doorbloeding meteen zouden moeten overnemen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
7 gewoontes die mensen met een moeilijke…
14 combinaties van geschiedenisfeiten die je perceptie van tijd op zijn kop zetten 10 dingen die ALLEEN maar mogelijk zijn in Noord-Korea

7 gewoontes die mensen met een moeilijke doorbloeding meteen zouden moeten overnemen

3.083
Advertisement

Veel mensen hebben te maken met problemen wat betreft de bloedsomloop. Dit gebeurt omdat verschillende ongezonde gewoontes zijn die de werking van aderen en slagaders kunnen beïnvloeden.
Maar we mogen nooit vergeten wat voor een heel belangrijk werk zij doen, want als het bloed, dat zuurstof en voedingstoffen vervoert, niet vrijelijk kan stromen, dan hebben alle organen daar last van! Door deze zeven gewoontes over te nemen kan je de bloedsomloop helpen en problemen voorkomen als hartinfarcten, spataders en hoge bloeddruk, gewoon om er maar een paar te noemen.

7 gewoontes die je kunt oppakken om problemen te voorkomen die horen bij een slechte bloedsomloop.

1. Pittig eten

foto: © Pixabay

Rode peper (in het bijzonder Cayenne-peper) kan bloedvaten verwijden en de stroom van de bloedsomloop versnellen. Rode peper opnemen in je dieet betekent ook warme handen en voeten, typerend voor mensen met een trage circulatie.

Advertisement

2. Geef de voorkeur aan wijn boven andere alcoholische dranken

Hoewel je dit altijd met mate moet drinken, weten we dat wijn een nuttige bondgenoot kan zijn voor onze gezondheid omdat het de efficiëntie van het hart- en vaatstelsel vergroot dankzij de antioxidant resveratrol. Met name rode wijn bevat de meeste eigenschappen die goed zijn waaronder het neutraliseren van vrije radicalen en het ontstaan van tumoren tegengaan.

3. Dingen eten waar veel foliumzuur in zit

foto: Pixabay

Producten consumeren die een grote hoeveelheid foliumzuur bevatten helpt de celregeneratie en ook bij de productie van bloed en het voorkomen van bloedarmoede. De dingen waar het 't meest in zit zijn onder andere: bietjes, bloemkool, wortels, zaden en gedroogd fruit, citrusvruchten, broccoli, avocado en donkere bladgroenten.

4. Neem een hond

Een gezelschapsdier hebben, en dan een hond in het bijzonder, is een manier om de kans op hartproblemen te verkleinen, zowel omdat je dan geneigd bent vaker de deur uit te gaan (en je dus meer beweegt), en omdat je er gelukkig van wordt.

Advertisement

5. Je laten masseren.

Al doe je het maar eeen keer, kan een massage door een vakkundig iemand de microcirculatie weer op gang brengen en de perifere vasculaire functies positief beïnvloeden. Denk bij dit laatste aan bijvoorbeeld het bloed dat naar de ledematen stroomt. Als je denkt niet genoeg tijd te hebben ervoor of dat je het misschien te duur vindt, dan kan je beginnen met voorzichtig je eigen handen en voeten te masseren met een prijsvriendelijk massageballetje. 

6. Draag passende kleding

foto: Pixabay

De schade die we onze bloedcirculatie toebrengen door veel te strakke kleding te dragen wordt vaak onderschat. Vooral wanneer we uren lang broeken en andere strakke kledingstukken dragen, kan dat een oorzaak worden voor problemen als spataders, vertraagde spijsvertering en vervroegde veroudering van de huid (omdat de huidcellen niet kunnen ademen).

Advertisement

7. Benen omhoog!

foto: Pixabay

Wanneer je eindelijk thuis bent en jezelf een paar minuutjes rust kan gunnen, onthou dan dat je het de doorbloeding makkelijker kunt maken door je benen gewoon omhoog te doen. Je zal de druk verlichten die ze mogelijk de gehele dag hebben moeten dragen en kan je van het moment gebruik maken om kleine cirkelbewegingen te maken met je enkels, je handen te openen en sluiten en je tenen te krommen en ontspannen.

Als je merkt altijd vermoeide benen te hebben, dat ze slapen of dat ze tintelen moet je deze signalen niet onderschatten. Maak dan een afspraak met een specialist en begin dan met het kijken naar het oppakken van gezondere gewoontes, ook die gewoontes die we hier hebben genoemd.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt