6 vrouwen die hebben gestreden voor hun geluk en hun lot hebben veranderd - Curioctopus.nl
x
6 vrouwen die hebben gestreden voor…
15 foto's die ons de historische feiten laten kennen vanuit een perspectief dat we niet gewend zijn 8 goede nieuwsberichten die we kregen in 2017... die bijna onopgemerkt aan ons voorbij zijn gegaan

6 vrouwen die hebben gestreden voor hun geluk en hun lot hebben veranderd

10 Januari 2018 • Door Skip
2.212
Advertisement

Het menselijk 'hier zijn' bestaat bijna nooit uit zekerheden. Misschien zijn de waarden waarin we geloven wel zeker, maar het lot, zoals we weten, is er altijd om ons op de proef te stellen met een onvoorziene gebeurtenissen die misschien pijnlijk zijn en ons bijna altijd het gevoel geven dat ze niet te overkomen zijn. Maar zij die echt hechten aan het leven vindt dankzij hulp van familie en mensen die zij kennen de kracht om altijd te kijken naar wat te veranderen is om beter te worden en er soms in slagen dingen klaar te spelen waarvan ze dachten dat niet te kunnen.
In deze trant zijn de verhalen van deze hele sterke vrouwen, de moeite waard om gelezen te worden.

Sarah Moore

Deze Schotse vrouw van slechts 26 jaar oud besloot om met haar tijdelijke baan in Edinburgh te stoppen en op North Ronaldsay, een van de meest afgelegen eilanden van het land te gaan wonen. Hier wonen ongeveer 45 mensen van wie de gemiddelde leeftijd 65 is en die uit zichzelf, noem maar een taak, niet zelf kan verrichten. Sarah doet ze dan, en heeft zo'n negen banen: ze controleert het luchtverkeer, ze zorgt voor mensen en schapenkuddes, deelt post uit, gidst de mensen die een tour volgen bij de vuurtoren, bestuurt graafmachines, werkt bij de brandweer en is deel van de gemeenteraad.

Het voortbestaan van het eiland ligt nagenoeg helemaal in haar handen!

Advertisement

Liz Murray

Het verhaal van Liz Murray is er een van gerechtigheid, waar het lot keerde. Murray groeide op een in een gezin dat het moeilijk had; beide ouders waren verslaafd en ze werd wees toen ze haar moeder verloor op haar 15e. Ze leek op weg om te falen. Na deel te zijn geweest van een bende en geen vast onderkomen te hebben gehad heeft ze zich op een studie geworpen en haalde ze zulke cijfers dat ze uiteindelijk een plaats aangeboden kreeg bij Harvard. Nu is ze een populair auteur van motivatieboeken en onderzoekster in psychologie.

Cody Hall

Cody Hall die in 1992 werd geboren in het Verenigd-Koninkrijk met een ernstige gezichtsafwijking door een soort van hemangioom, heeft ruim 19 operaties ondergaan (de eerste toen ze 1 was in de V.S.), de meeste hiervan waren mogelijk door de donaties van mensen die over haar verhaal te weten zijn gekomen.

Advertisement

Op de dag van haar huwelijk zei ze: "Eindelijk na jarenlang lijden kan ik zeggen gelukkig te zijn."

Mikayla Holmgren

Mikayla Holmgren is de eerste persoon met het syndroom van Down geweest die meedeed aan een officiële schoonheidswedstrijd, om precies te zijn aan die van de Miss Minnesota USA Pageant.

Advertisement

Naast dat ze model is zingt Mikayla en houdt ze zich bezig met liefdadigheidswerk en het bekend maken van de onbekende, maar evengoed mogelijke kant van het hebben van het Downsyndroom".

Malala Yousafzai

Sinds in 2012 een groep Talibani haar probeerde het zwijgen op te leggen door haar in het hoofd te schieten heeft Malala Yousefzai echt behoorlijk aan de weg getimmerd. Toen ze slechts 17 was kreeg ze de Nobelprijs voor de Vrede (ze werd daarmee de jongste persoon die deze prijs mocht ontvangen) en nu ze tegenwoordig een studente is aan Oxford is ze bezig met talloze liefdadigheidsactiviteiten die jonge vrouwen en het onderwijs ten goede komen, vooral dankzij het werk van de stichting die ze heeft opgericht, het Malala Fund.

Advertisement

Bethany Hamilton

De Amerikaanse Bethany Hamilton is een gepassioneerd surfer die op 13-jarige leeftijd een aanval door een tijgerhaai wist te overleven. Ze verloor hierbij haar linkerarm. Bethany heeft echter nooit haar passie opgegeven voor deze sport waar ze nu haar beroep van heeft gemaakt!

Het verhaal van Bethany Hamilton diende zelfs als inspiratie voor de film Soul Surfer!

Kende jij de verhalen van deze vrouwen? Welke raakt je het meest?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt