7 uitvindingen die klaar zijn onze toekomst te veranderen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
7 uitvindingen die klaar zijn onze toekomst…
Na het zien van deze foto's kun je zeggen dat je alles hebt gezien Pappa transformeert de krabbels van zijn zoon in cartoonpersonages: het resultaat is verrassend!

7 uitvindingen die klaar zijn onze toekomst te veranderen

Door Janine
4.829
Advertisement

We denken vaak dat technologie nuttig is, maar we zouden ook zonder kunnen: we moeten echter niet vergeten dat technologie niet alleen tablets, smartphones en apps betekent, maar uitvindingen die het leven of die van de hele wereld kunnen veranderen. Degenen die we je in dit artikel laten zien zijn 7 uitvindingen die onze toekomst positief kunnen beïnvloeden.

1. Beveiligingsscherm achterop de vrachtwagens

foto: Samsung

Het idee kwam van Samsung die heeft bedacht om een scherm op de achterkant van vrachtwagens en grote voertuigen te plaatsen, waarop de weg in de richting van de rijrichting wordt geprojecteerd: dit om auto's in de file achter de vrachtwagen toe te staan om in alle veiligheid in te halen, met een volledig zicht. Uiteraard moet inhalen worden uitgevoerd daar waar mogelijk is!

2. Verticale tuinen

Verticale tuinen zijn ontworpen als een ondersteuningsoplossing voor het probleem van vervuiling in steden: deze gebouwen bedekt met groene planten zijn in staat om de vervuilde lucht te filteren en fijne poeders, zware metalen en andere schadelijke stoffen weg te houden. Ze creëeren een gezonde omgeving rondom het gebouw, om burgers de mogelijkheid te bieden schone lucht in te ademen, zelfs in het centrum van de stad. Bovendien kunnen op hun daken tuinen worden aangelegd om de consumptie van voedsel bij 0 km te bevorderen.

Advertisement

3. Micro- pacemaker

foto: Medtronic

Pacemakers hebben jarenlang het leven van miljoenen mensen gered, maar hun omvang is altijd een niet onverschillig probleem geweest: de implantatie vereiste eerder invasieve ingrepen, maar de afmetingen van de laatste apparaten zijn ongeveer zo groot als die van een pil, zodat ze kunnen worden ingebracht met een sonde.

4. Een boot om de oceanen schoon te maken

2050 is het jaar waarin volgens de huidige schattingen de hoeveelheid plastic in de oceanen groter zal zijn dan die van vissen. Velen hebben geprobeerd de realisatie van deze voorspelling te voorkomen: onder deze uitvindingen werd dat van een twintig jaar oude student, Boyan Slat het meest gewaardeerd. Het idee van de jongen is om de getijden en stromingen te gebruiken om de vervuilende materialen te groeperen en ze uit de oceaanwateren te verwijderen. De start van het project is gepland voor eind 2018.

5. Zonnewegen

Broeikasgassen bedreigen de gezondheid van de planeet en tegelijkertijd beloven de zonnewegen de uitstoot van dezelfde gassen met 75% te verminderen. De hedendaagse technologieën hebben de constructie mogelijk gemaakt van een wegdek dat bestand is tegen schokken en dat voldoende energie kan opslaan om tal van stadsdiensten van energie te voorzien. In de nabije toekomst hopen we meer en meer wegen van dit soort te hebben!

Advertisement

6. Bionische ledematen

foto: openbionics

Amputatie van een ledemaat is een lastig trauma om te overwinnen, ongeacht de leeftijd waarop het zich voordoet. De artsen en ingenieurs van Open Bionics hebben geprobeerd psychologisch en fysiek de kinderen te helpen die een amputatie van een ledemaat hebben ondergaan, waardoor ze identieke protheses hebben aan de armen van hun superhelden of hun favoriete prinsessen. De prothese maakt gebruik van de modernste technologieën en garandeert zo maximaal comfort en vrijheid voor de patiënt.

7. Bolvormige banden

foto: Goodyear

Goodyear kijkt naar de toekomst en ziet auto's met bolvormige banden: het is niet alleen de vorm die een revolutie teweegbrengt in traditionele wielen, maar het is ook het feit dat deze banden zijn uitgerust met kunstmatige intelligentie die kan beslissen om gegevens te verzamelen, transformaties te implementeren en interactie te hebben met de piloot. Uiteraard maken de banden deel uit van het bredere project om steden te bevolken met voertuigen zonder bestuurders.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt