10 alledaagse dingen die je kunt eten om op een natuurlijke manier van gifstoffen af te komen

door Skip

18 Januari 2018

10 alledaagse dingen die je kunt eten om op een natuurlijke manier van gifstoffen af te komen
Advertisement

Je houden aan een voedingsvoorschrift dat je helpt bij het verwijderen van giftige stoffen die in het lichaam zitten is niet iets wat je alleen moet doen wanneer je gaat diëten. Als je bijvoorbeeld uitgeblust bent, futloos en je loom voelt door ongezonde maaltijden die je te snel opgegeten hebt, dan is het mogelijk om enkele alledaagse producten erbij te pakken waarmee je het teveel aan gifstoffen af kan breken en weer de vitaliteit kan hervinden. Neem hiervoor enkele voedingsmiddelen in je eetpatroon op die uitermate geschikt zijn voor dit doel en die allemaal makkelijk zijn te krijgen!

Foto's: Depositphotos.com

Advertisement

1. Water en citroen

1. Water en citroen

Depositphotos.com

Deze eerste optie verklapt al het gemak waarmee je een positieve verandering teweeg kan gaan brengen in het lichaam: alle citrusvruchten zitten namelijk vol met antioxidanten die de productie van vrije radicalen - stoffen die het lichaam beschadigen - tegengaan. De dag beginnen door en glas lauw water en geperste citroen te drinken helpt het lichaam gifstoffen oplosbaar in water te maken (dat de afbraak ervan bevordert) en de werking van de darmen stimuleert!

Advertisement

2. Soorten kool

2. Soorten kool

Depositphotos.com

Alle koolsoorten (waterkers, bloemkool, broccoli) bevatten flavonoïden die bijdragen aan de productie van glutathion, een van de krachtigste antioxidanten in het menselijk lichaam.

3. Zaden en noten

3. Zaden en noten

Depositphotos.com

Als je een van die mensen bent die het niet laten kan om tussen de maaltijden door iets te knagen, zorg er dan tenminste voor dat je iets nuttigs en gezonds binnenkrijgt! Het komt juist door snacks dat we uiteindelijk dingen gaan eten waar veel vetten in zitten. Door te kiezen voor zaden en noten boek je winst wat betreft gezondheid en energie dankzij de eigenschappen die ze hebben, zoals: afbreken van vetten in de lever (amandelen), verlagen van het ammoniakgehalte in het bloed (walnoten), het remmen van de eetlust en zorgen voor het welzijn van de darmen (lijnzaad) en het stabiliseren van de bloeddruk (zonnebloempitten).

4. Bieten

4. Bieten

Depositphotos.com

Deze gezonde groente is zeer rijk aan mineraalzouten en vitaminen. Aan bieten worden eigenschappen toegekend als het kunnen absorberen en kunnen afvoeren van gifstoffen, dat ze zuiveren, ontstmetten, en de werking van de lever en het lymfatische stelsel bevorderen. Naast dit alles voegen we er ook nog aan toe dat ze heel zoet smaken en dat aan jou dus de keus is hoe je ze wilt eten. Ons advies is om een fruitsapje van bieten, appel, gember en wortel te maken in de blender!

5. Yoghurt

5. Yoghurt

Depositphotos.com

Een lichaam vrij van gifstoffen is zeker een lichaam dat geen problemen heeft met de spijsvertering en dat een regelmatige darmwerking heeft. Daarvoor is het van fundamenteel belang om probiotica binnen te krijgen. De gebruikelijkste bron hiervan is yoghurt, maar je kunt ook kiezen voor kimchi, kefir, appelazijn en kombuchathee.

Advertisement

6. Groene bladgroente

6. Groene bladgroente

Depositphotos.com

Deze gewassen kunnen zich binden aan gifstoffen en vrije radicalen en daar neutrale stoffen van maken. Daarnaast kunnen deze groenten het lichaam zuiveren van zware metalen, waar we sowieso mee in contact komen, en het lichaam ontzuren door zure lichaamsstoffen te lozen.

7. Komkommer

7. Komkommer

Depositphotos.com

We zeggen het gewoon: komkommers krijgen nooit de aandacht die ze zouden moeten krijgen. De komkommer is, naast dat hij heerlijk is, ook een uitstekend natuurlijk plasmiddel. Heel handig dus bij het uitstoten van gifstoffen via urine en hou je er minder vocht door vast. Ook heel nuttig in de strijd tegen momenten van winderigheid!

Advertisement

8. Gember

8. Gember

Depositphotos.com

Ben je nog niet begonnen met het gebruiken van gember? Nu jij nog! Gember is een wondermiddel dat de dikke darm helpt goed zijn werk te doen, dat beschermt tegen infecties en de spijsvertering activeert in het algemeen. Met welk ander product is er beter om te beginnen met het afstoten van wat overtollige giftige stoffen? Je kan gember vrijwel overal in gebruiken om te beginnen in shakes, kruidenthee en soepen!

9. Groene thee met paardenbloeminfusie

9. Groene thee met paardenbloeminfusie

Depositphotos.com

Dat groene thee oxidatie tegengaat is welbekend, maar paardenbloementhee is ook een prima alternatief omdat het samenwerkt met de lever in zijn bloedzuiverende taak.

Advertisement

10. Sapjes maken!

10. Sapjes maken!

Depositphotos.com

Alle producten die we hierboven hebben genoemd kun je makkelijk binnenkrijgen door lekkere sapjes te maken, beter is nog als je dat machinaal kan doen zodat er zoveel mogelijk gunstige eigenschappen van de producten die je gebruikt behouden blijven. Een ideetje: mix wortel, appel, water citroen en een stukje gember... en proeven maar!

Advertisement