8 voordelen die je lichaam uit een dagelijkse portie honing kan halen

door Skip

17 Februari 2018

8 voordelen die je lichaam uit een dagelijkse portie honing kan halen
Advertisement

We zijn voortdurend op zoek naar een product dat zowel een lekkere smaak heeft als dat het ook goed is voor het lichaam. Hoewel deze combinatie wel bedrieglijk lijkt, bestaat er, zeker voor de zoetekauwen, een voedingsmiddel dat en de smaakpapillen tevreden houdt en het lichaam ook voordelen brengt: het gaat over honing, dat "godenvoedsel" dat, als je dat dagelijks eet, een aantal goede reacties in het lichaam zouden kunnen veroorzaken waar een lekker smaakje en gezondheid uitstekend met elkaar samen gaan.

Advertisement

1. Spanning in je zenuwen kwijtraken en je ontspannen

1. Spanning in je zenuwen kwijtraken en je ontspannen

Pexels/ Pixabay

Het is algemeen bekend dat honing positief inwerkt op het zenuwstelsel en het ontspannen ervan in de hand werkt en vermoeidheid erdoor minder wordt. De glucose die in honing zit is essentieel voor het werk van neuronen en aangezien honing snel wordt opgenomen in het bloed, brengt het een plotse ontspanning teweeg in het lichaam.

Advertisement

2. Verbeterd geheugen

2. Verbeterd geheugen

Free Images/ Flickr

Honing zou mogelijk wel eens stress kunnen remmen en het in cellen aanwezige verdedigingsmechanisme ten behoeve van anti-oxidanten kunnen vernieuwen, dat als gevolg heeft dat de geheugenprestaties verbeteren. Daarnaast wordt de grote hoeveelheid calcium die in honing zit snel op opgenomen door de hersenen waardoor deze juist kunnen functioneren.

3. Versterking van de hartwerking

3. Versterking van de hartwerking

CristianFerronato/ Pixabay

De anti-oxidanten die in honing zitten dragen sterk bij aan het voorkomen van de vernauwing van bloedvaten, met name de slagaders. Dit symptoom, zou zelfs hartfalen of verslechtering van het geheugen kunnen veroorzaken. Gewoon een theelepeltje per dag zou al genoeg kunnen zijn om het risico hierop enorm te verlagen.

4. Kwijtraken van overtollig gewicht

4. Kwijtraken van overtollig gewicht

TipsTimesAdmin/ Flickr

Artsen geven doorgaans aan iedereen die wil afvallen het advies om bijna alle suikers te schrappen, op honing na omdat de suikers in honing een andere opbouw hebben vergeleken met andere suikers. Honing echter stimuleert de stofwisseling en dientengevolge het afbreken van het overtollige vet, een eigenschap die je niet bij andere soorten suikers ziet.

5. Diep slapen

5. Diep slapen

xiangying_xu/ Pixabay

De glucose die in honing zit zorgt ervoor dat het insulinepeil in het bloed toeneemt. Een hoger insulinepeil brengt een verhoogde productie van serotonine met zich mee, het hormoon dat de voorloper is van het slaaphormoon (melatonine).

Advertisement

6. Goed voor gezonde darmen

6. Goed voor gezonde darmen

PublicDomainPictures/ Pixabay

Aangezien het een uitstekend bacteriedodend middel is, maakt honing - dat bij voorkeur op een lege maag gegeten moet worden - de bacteriën dood die in de darmen zitten, heelt het de wondjes in het darmslijmvlies en helpt het aandoeningen van het maag-darmstelsel te voorkomen.

7. Verlagen van cholesterol

7. Verlagen van cholesterol

OpenClipart-Vectors/ Pixabay

De vitaminen en andere actieve bestandsdelen in honing dragen bij aan een geleidelijke verlaging van cholesterol in het bloed. Het dagelijks eten van honing zorgt voor een goede dosis aan antioxidanten en helpt in de strijd tegen het ontstaan van teveel cholesterol.

Advertisement

8. Sterke stralende huid

8. Sterke stralende huid

Pixabay/ Pexels

Als honing, met z'n antibacteriële eigenschappen en zijn hoge concentratie aan anti-oxidanten, dagelijks wordt gegeten, helpt het 't lichaam om zichzelf te zuiveren van de verschillende gifstoffen die zich ophopen door het contact dat er is met de omgeving. Het gevolg is een schonere, stevigere, meer stralende huid.

Honing opnemen in je dieet zou echt je lichamelijke gezondheid kunnen verbeteren. Belangrijk is natuurlijk om niet te vergeten de hoeveelheden te matigen!

Advertisement