12 toevalligheden in de geschiedenis zo verrassend dat ze gewoon niet waar lijken te zijn - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
12 toevalligheden in de geschiedenis…
De 7 20 foto's die je verrassende dingen tonen die er in deze wereld zijn

12 toevalligheden in de geschiedenis zo verrassend dat ze gewoon niet waar lijken te zijn

Door Skip Tromp de Haas
2.046
Advertisement

Heb je ooit wel eens nagedacht over de magie van het toeval? Voordat we iets doen, hebben we eindeloze mogelijkheden, duizenden wegen die we in kunnen slaan, elke weg die leidt naar een andere toekomst. En toch kiezen we die weg die zorgt voor de fantastische toevalligheden die gebeuren op de juiste plaats of het juiste tijdstip, waardoor we ons gaan afvragen of er niet echt iemand is die onze wil stuurt. In dit artikel laten we je een aantal van de meest in het oog springende toevalligheden zien die vroeger hebben plaatsgevonden. Ongelofelijk is het gewoon dat een aantal uit puur toeval hebben plaatsgevonden!

De oprichter van Ferrari stierf in augustus 1988. Twee maanden later werd voetballer Mesut Özil geboren. De gelijkenis is ongelofelijk.

Een hachelijke voorspelling over de Titanic

Advertisement

Veertien jaar voordat de Titanic zonk had schrijver Morgan Robertson het in een van zijn boeken over een tragisch ongeluk van een schip "Titan". Het houdt hier nog niet op met de toevalligheden, want de Titanic en het schip uit het verhaal hadden overeenkomsten op technisch vlak en hadden beide niet voldoende reddingssloepen voor alle opvarenden. Waar heeft de schrijver het ongeluk gesitueerd? In de Noordelijke Atlantische Oceaan!

De barokcomponist Georg Friedrich Händel woonde op nummer 25 aan de Brook Street in Londen. 200 jaar later woonde op nummer 23 daar het muzikale genie JImi Hendrix.

Tragisch sterfgeval tijdens de constructie van de Hooverdam.

Op 20 december 1922 stierf George Tierney, een van de eerste arbeiders die was begonnen aan de bouw van de dam. Zijn zoon Patrick Tierney stierf een paar jaar later op dezelfde dag tijdens de laatste bouwfase.

Advertisement

In 1895 botsten twee auto's in Ohio op elkaar. Heel gek als je je bedenkt dat er in dat jaar slechts een tiental auto's rondreden in die staat.

foto: LIFE

Gelijkenissen in de biografieën van twee Amerikaanse presidenten.

De levens van deze twee presidenten delen veel overeenkomsten, hier zijn er een paar.

  • Beiden zijn om het leven gekomen door een schot in de nek op de Vrijdag voor het begin van een feestdag (Lincoln voor Pasen, Kennedy voor Thanksgiving. Allebei waren zij op dat moment in gezelschap van hun vrouw en een ander echtpaar.
  • Beiden hadden vier kinderen.
  • Hadden allebei een vriend genaamd Billy Graham.
  • Kennedy had een secretaresse die Lincoln heette: de secretaresse van Lincoln heette John.
  • Beiden zijn opgevolgd door een president met de naam Johnson. Zowel Andrew Johnson als Lyndon B. Johnson kwamen uit het zuiden en waren democraten.

Foto:Alex. Gardner/Wikimedia

Advertisement

De grafsteen van de eerste Engelse soldaat die stierf in de Eerste Wereldoorlog en de laatste bevinden zich toevallig tegenover elkaar op zes meter afstand.

Edgar Allen Poe schreef een schipbreuk en kannibalisme door ene Richard Parker. 46 jaar later zonk een schip en aten zeelui, om te overleven, een man op die Richard Parker heette.

foto: Wikimedia
Advertisement

Het vreemde toeval dat Athony Hopkins overkwam.

foto: IMDB

In 1974 werd Hopkins gekozen als acteur voor de film "The Girl from Petrovka", naar het gelijknamige boek van George Feifer. Hopkins ging naar Londen en kocht een exemplaar omdat hij de rol grondig wilde bestuderen. Nergens was het te krijgen. Zonder hoop ging hij weer terug naar huis, maar toen hij vlakbij langs de metro liep, vond hij een vergeten exemplaar op een bankje.

Als het verhaal hier zou eindigen, dan zou het slechts een bijzonder toeval zijn geweest. Maar het verhaal gaat verder.

Tijdens de opnames van de film bezocht George Feifer de set. Toen hij met Hopkins sprak zei hij zelf ook geen exemplaar te hebben van het boek, want de laatste had hij uitgeleend aan een vriend van hem die het had laten liggen ergens in Londen. Toen de acteur hem het boek liet zien dat hij had gevonden op het bankje, waren ze beiden vol ongeloof toen ze constateerden dat dit Feifers boek was.

Rome is volgens de traditie gesticht door Romulus, de eerste keizer. De geschiedenis van de stad eindigt met zijn naamgenoot Romulus Augustus, de laatste keizer van het West-Romeinse Rijk.

Dubbele gezinstragedie

In 1975 stierf Erskine Lawrence Ebbin op 17-jarige leeftijd toen hij werd geraakt door een taxi terwijl op zijn motor zat. Een jaar daarvoor stierf zijn broer op dezelfde leeftijd door toedoen van een taxichauffeur. Het meest tragische toeval? De chauffeur was steeds dezelfde. 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt