Blijven liggen slapen nadat de wekker is gegaan is een teken van intelligentie zeggen wetenschappers - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Blijven liggen slapen nadat de wekker…
9 plaatsen op de wereld waar inwoners bijzondere eigenschappen met elkaar delen 14 locaties die mensen die houden van kristalhelder water wel zouden moeten bezoeken

Blijven liggen slapen nadat de wekker is gegaan is een teken van intelligentie zeggen wetenschappers

Door Skip Tromp de Haas
1.017
Advertisement

De gewoonte om 's ochtends de sluimerknop in te drukken is een van de ergste slechte gewoontes die je als mens krijgen kan. De gevolgen van deze gewoonte zijn heel ernstig: het is niet alleen te laat komen op je werk, maar er is waargenomen dat een keer op de sluimerknop drukken al gauw tien keer kan worden. Dus, mensen die deze zeer gevaarlijke ochtendroutine hebben van wekkers die altijd maar door blijven gaan, is als lui en onverantwoordelijk bestempeld, moeten opletten want een onderzoek lijkt dit gegeven op zijn kop te zetten. 

Mensen die weer in slaap vallen nadat de wekker gaat zijn intelligenter, creatiever en gelukkiger.

Deze uitspraak is gedaan op basis van een onderzoek door twee onderzoeksters, Satoshi Kanazawa en Kaja Perina. De twee hebben het slaapwaakritme meegenomen en de ritmes meegenomen die worden opgelegd door de maatschappij, waar we ons fysiek gezien niet aan kunnen aanpassen.

Onze voorvaderen volgden uitsluitend hun eigen slaap- en waakritme en mensen die dat nu nog steeds wel willen doen door niet te reageren op de wekker, lijken in het voordeel te zijn in meerdere opzichten. Diegene heeft namelijk zo de mogelijkheid om creativiteit en intelligentie te voeden en zorgen deze beide dingen ervoor een groter geluksgevoel dan bij mensen die opstaan wanneer de wekker gaat.

Dit alles lijkt goed samen te gaan met een ander onderzoek dat is uitgevoerd door de Universiteit van Southampton, waar valt te lezen dat nachtuilen (mensen die gaan slapen na 23.00 uur en wakker worden na 08.00 uur), waarschijnlijk een beter salaris hebben en in het algemeen een meer bevredigende levensstijl hebben.

Je hoeft je nu dus niet meer schuldig te voelen, want, vergeleken met anderen kan jij niet opstaan op het tijdstip dat je wekker gaat. Dit uitstellen is een teken van iets heel positiefs!

Bronnen:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt