Hoe ontembaar de geesteskracht van de mens is, dat blijkt maar weer uit deze 14 indrukwekkende fotoverhalen - Curioctopus.nl
x
Hoe ontembaar de geesteskracht van de…
18 zeldzame foto's uit de 20ste eeuw waarvan de kans heel klein is dat je die in geschiedenisboeken hebt gezien 15 dingen die heel normaal zijn in Zuid-Korea maar heel gek in de rest van de wereld.

Hoe ontembaar de geesteskracht van de mens is, dat blijkt maar weer uit deze 14 indrukwekkende fotoverhalen

29 Juni 2018 • Door Skip
2.471
Advertisement

Het vermogen van de psyche van de mens om een trauma te boven te komen en in een betere toestand dan voorheen te komen, dat heet veerkracht. Een aantal mensen die op deze foto's zijn gevallen en weer opgestaan, sterker dan ze eerst waren. Bij anderen was het leven een grote klimtocht omhoog maar zijn zij toch gewoon doorgegaan, en hebben weer andere mensen er moedwillig voor gekozen om zichzelf op de proef te stellen voor een doel of een ideaal.

Maar ieder van hen is het levende bewijs van hoe sterk de menselijke geest is. We hebben hun verhalen in 14 foto's verzameld.


1. Langer dan 9 uur in de plank-houding voor het goede doel.

George Hood, voormalig Marines-officier heeft onlangs zijn vorige duurrecord verbroken. Hij is in de plankpositie ruim 9 uur en 20 minuten in de plank-houding gebleven en ging hij over het vorige record heen van negen uur en 11 minuten, allemaal in het kader van een liefdadigheidswedstrijd.

2. Hand in hand.

foto: cctv.com

Ma Li en Zhai Xiaowei zijn twee Chinese dansers die overal ter wereld optreden met de show "Hand in Hand."Wat maakt hen zo bijzonder? Zij heeft geen arm, hij geen been, en maken ze samen elkaar compleet.

Advertisement

3. Op de Everest zonder benen.

Op zijn 23ste verloor Mark Inglis beide benen op de hoogste bergtop van Nieuw-Zeeland. Hij liet zich hierdoor niet tegenhouden om de eerste man te worden die de Everest heeft beklommen met twee 100% protheses. In de tijd die tussen deze gebeurtenissen zat is hij een paralympisch atleet geweest, een wetsnchapper, een wijnproducent en natuurlijk een uitzonderlijke motivator.

4. De man van ijs

Wim Hof, ook wel bekend als "Ice Man" is een Nederlandse extreme-sportenatleet. Hij heeft meer dan 20 verschillende records op zijn naam staan, onder andere het beklimmen van de Everest in zijn zwembroek en het langst in ijs zitten. Hij heeft meerdere technieken ontwikkeld om de lage temperaturen te weerstaan. Een daarvan is een ademtechniek, in zijn eigen woorden: "Het ijs is wreed maar rechtvaardig, het leert je te ademen."

5. Roeiershanden.

De roeier Alex Gregory, tweevoudig winnaar van goud op de Olympische Spelen van 2012 en 2016 heeft een foto op Twitter gezet in de zomer van 2017. Zo zien zijn handen eruit na uren trainen in natte handschoenen. De prijs van succes.

Advertisement

6. Wielrennersbenen.

Pawel Poljanski heeft hetzelfde gedaan. Deze wielrenner heeft een foto op Instagram gezet van zijn benen na een etappe van 165 kilometer in de Tour de France.

7. De gitarist zonder armen.

José Antonio Meléndez Rodríguez is geboren zonder armen, maar dit weerhield hem er niet van om gitaar te leren spelen. Hij gebruikt zijn voeten. In 1987 heeft hij opgetreden voor Paus Johannes Paulus II, een gebeurtenis die zijn leven veranderde en hij twee jaar daarna zijn solo-album uitbracht. Nu is hij beroemd in heel de wereld.

Advertisement

8. Twee kilometer verwijderd van de top van Mount Evans.

Hoe hij heet dat weten we niet. Zijn foto is op internet gezet door een internetgebruiker die hem heeft gezien op slechts twee kilometer van de top van Mount Evans in Colorado, dat maar een paar honderd meter minder scheelt met de Mont Blanc. Moet je zijn benen eens zien.

9. De koning onder de koorddansers.

Nik Wallenda is een acrobaat die meerdere records op zijn naam heeft staan, waaronder die van de eerste man die de Grand Canyon is overgestoken en de Niagarawatervallen over een koord. Zijn evenwicht stroomt door de aderen in zijn familie. Zo haalde zijn overgrootvader verschillende records in zijn tijd en koorddanste zijn moeder ook toen ze van Nik zwanger was. In 2011 heeft hij een oversteek voltooid in San Juan die zijn overgrootvader fataal werd.

Advertisement

10. 91-jarige gymnaste.

In 2018 werd Johanna Quaas officieel de oudste gymnaste ter wereld op haar 91ste. Net als vele andere turnsters begon ze als klein meisje hield ze daarna op, en pakte het weer op toen ze 57 was. Sindsdien is ze niet meer opgehouden en gaat ze nog door met oefeningen doen op bruggen.

11. Tegen de canyon.

Aron Ralston doet aan Canyoning (een extreme sport waarbij je canyonkloven moet oversteken middels verschillende disciplines: zwemmen klimmen, kano enzovoort) en kreeg hij een naar ongeluk. Hij bleef drie dagen vastzitten met zijn arm onder iets dat was ingestort. Hij moest zichzelf amputeren en kon hij alleen zo gezond en wel veilig terugkeren naar huis. Heeft deze bijna dodelijke ervaring hem volgens jou hem misschien ervan weerhouden om te doen wat hij leuk vindt?

12. Het sterkste jongetje ter wereld.

Op de foto (uit 2015) was Giuliano Strobe, bekend als de "sterkste jongen ter wereld", nog maar tien jaar oud en had hij al verschillende Guiness World Records gehaald. Hij is begonnen met gewichtheffen in 2007 en haalde hij zijn eerste record in 2009. We hebben het jaar genoemd zo kan je zelf zijn leeftijd uitrekenen.

13. Geen harnas geen touwen niks.

Un post condiviso da Alex Honnold (@alexhonnold) in data:

Dit is Alex Honnold en dat is de rotswand van de El Capitan. Hij heeft deze beklommen als vrij klimmer en werd hij de eerste die een dergelijke heldendaad heeft voltooid. Vrij klimmen betekent hier "klimmen in je eentje zonder enige zekering", een extreme vorm waar er geen touwen, kabels hulpmiddelen of harnassen worden gebruikt: alleen hij en rotswand.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt