Wat moet je doen als je een teek op je lichaam vindt? - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Wat moet je doen als je een teek op…
Een vloer uit de 19e eeuw wordt uit een kasteel verwijderd en wordt er een luguber geheim dagboek gevonden Het meestgebruikte wachtwoord ter wereld is hartstikke standaard en jij hebt die vast ook gebruikt

Wat moet je doen als je een teek op je lichaam vindt?

2.811
Advertisement

Met de komst van de zomer neemt het aantal uitstapjes in de natuur en picnics toe. Leuke activiteiten waar je van opknapt, maar als je in de natuur bent brengt dat wel wat risico's met zich mee. Een van de vervelendste dingen zijn toch wel teken, die elk jaar honderdduizenden mensen bijten. Aangezien je niet blind op internet wil gaan zoeken terwijl het beestje in je huid kruipt, is het beter om op tijd te weten wat je moet doen.

Ben je gebeten door een teek? Het eerste wat je moet doen is rustig blijven en dan deze dingen doen.

  1. Laat paniek niet de overhand krijgen en wees er eerst zeker van of dat bolletje op je huid echt wel een teek is. Ze hebben verschillende vormen en groottes, maar de achterpootjes zou je op zijn minst wel moeten herkennen. Teken houden van de warmste plaatsjes zoals de haargrens, onder borsten en ook in de schaamstreek.
  2. Desinfecteer nu een pincet en verwijder de teek door een gelijkmatige en constante druk uit te oefenen. Wees er zeker van dat je alles verwijderd hebt. Als dat niet zo is, ga dan terug en haal alles weg. Des te beter is het als je niet te hard knijpt met het eruit halen, want daardoor kan de teek gaan spugen en neemt de kans op ziektes toe.
  3. Eenmaal het insect verwijderd, doe hem dan in een zakje! Deze stap is super belangrijk omdat als je iets gekregen hebt van het beest, want dan kan medisch personeel helpen bij het ontdekken van welke ziekte het met zich meedroeg.

Het is een situatie waar niemand in wil zitten, maar het is goed om voorbereid te zijn en goed om op de beste manier met de situatie om te gaan. Houdt het wondje de komende weken in de gaten en als er sprake is van koorts of vlekken rondom die plek, ga dan met de teek naar een arts. Medisch gezien een goed beeld hebben is van fundamenteel belang om complicaties te bezweren.

Het is beter om voorbereid zijn op de verrassingen die het lekkere zomerweer met zich mee kunnen brengen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt