15 zeer vreemde dieren die uit een animatiefilm lijken te komen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
15 zeer vreemde dieren die uit een animatiefilm…
Een mok uit Auschwitz heeft een ring en ketting 70 jaar verborgen gehouden in de dubbele bodem 10 details van alledaagse voorwerpen waarvan je het nut niet wist... maar die je vanaf nu af aan gaat waarderen

15 zeer vreemde dieren die uit een animatiefilm lijken te komen

Door Skip Tromp de Haas
4.106
Advertisement

„Er is meer in de hemel en op aarde dan wij vermoeden, Horatio, of kunnen dromen.” waarschuwde een van de personages in Hamlet van Shakespeare, en werd er gesproken over dat gevoel van verwondering dat natuurschoon bij je losmaakt en dat boven elke filosofische bespiegeling staat.

Het dierenrijk zit echt vol met vreemde dingen en kennen de meeste mensen slechts oppervlakkig deze eindeloze bron van wonderen.

We hebben voor jou 15 foto's van dieren verzameld die je zelden ziet.

1. Pandamier.

Het lijkt een kruising tussen een mier en een panda maar eigenlijk is het een wesp en heeft 'ie een van de pijnlijkste steken ter wereld.

2. Gestreepte tenrek

De tenreks zijn zoogdieren die leven op Madagascar. Deze soort heeft schitterende kleuren maar leeft hij verborgen.

Advertisement

3. Kolibrievlinder

foto: Pixabay

Eigenlijk is het een vlinder maar wordt hij een een kolibrie genoemd vanwege z'n uiterlijk en de snelheid van zijn bewegingen.

4. Glaucus atlanticus

Deze kleine zeenaaktslak die er mythologisch uitziet is een van de mooiste en giftigste zeewezens die er bestaan.

5. Bidsprinkhaankreeft.

Een kleurrijke kreeftactige is de recordhouder in het dierenrijk als het aankomt op de snelste aanvaller: zijn scharen zijn sneller dan 80 kilometer per uur, vergelijkbaar met een kogel.

Advertisement

6. De pampahaas.

foto: pixabay

De Mara, ook wel de Patagonische haas, lijkt een kruising te zijn tussen een haas, cavia en een hert, maar is hij met geen van hen verwant.

7. De Yeti-krab.

De Kiwa Hirsuta is een unieke kreeftachtige waar z'n scharen zijn bedekt met borstelige draden. Daarom wordt hij ook wel de yeti-krab genoemd.

Advertisement

8. Venezolaanse poedelmot.

Unieke (en lieve) nachtvlinder uit Venezuela.

9. Paradisea superba (Kraagparadijsvogel).

Een zangvogel met een schitterend blauwe borst, heeft superba in zijn naam vanwege superbe verleidingsdansjes, die lijken op die van pauwen.

Advertisement

10. Stekelige bosadder.

Afrikaanse adder die door zijn stekelige schubben het uiterlijk krijgt van een draak.

11. Saiga-antilope

Een antilope die alleen voorkomt in enkele gebieden in Rusland en die te herkennen is aan zijn gekke neus. Tegenwoordig wordt hij helaas met uitsterven bedreigd.

12. Papegaaivis.

Oceaanvis die voorkomt bij koraalriffen. Sommigen doen het dier denken aan een papegaai, anderen vinden hem lijken op een schildpad.

13. Schoenbekooievaar.

Grote Afrikaanse vogel die lijkt op pelikanen, bekend vanwege de plompe vorm van zijn bek, die veel mensen doen denken aan een schoen.

14. Bergduivel

Ook de wetenschappelijke naam van dit Australische woestijnreptiel is duivels: Moloch Horridus. Hij is echter onschuldig en helemaal niet agressief.

15. Okapi.

We sluiten af met de Okapi. Het is een zoogdier uit de giraffenfamilie, maar je krijgt het idee dat Moeder Natuur zich een klein beetje heeft vergist toen ze hem maaktte.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt