10 vogels die van een andere planeet lijken te komen maar die wel echt bestaan - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
10 vogels die van een andere planeet…
15 simpele maar effectieve trucs om het wel lekker warm te maken in huis zonder dat je de verwarming te hoog zet Je lichaam kan je op 10 manieren waarschuwen wanneer je een gebrek aan calcium hebt

10 vogels die van een andere planeet lijken te komen maar die wel echt bestaan

1.953
Advertisement

De natuur is een wonder en worden we elke dag opnieuw weer verrast en mogen we weer nieuwe dingen ontdekken. Er zijn op aarde volgens schattingen zo'n 10.500 bekende vogelsoorten en circa 21.000 ondersoorten in totaal. Het zijn dieren die echt weten te verbazen met hun gekleurde verenkleed, hun unieke gedrag en (in sommige gevallen) ook met hun hele vreemde uiterlijk, waardoor het net buitenaardse wezens lijken. Een lijst van 10 schitterende en echt heel bijzondere vogels waarvan je gewoon echt het idee hebt dat ze uit een sciencefictionfilm zijn gekomen.

1. Koningsgier

De koningsgier is een "schoonmaker". Hij kan urenlang blijven vliegen en energie besparen doordat 'ie zulke grote vleugels heeft terwijl hij speurt naar voedsel.

2. Kraagparadijsvogel

Dit is een hele kleine vogel die sinds kort tot nieuwe soort is benoemd. Zijn zwarte verenkleed absorbeert 99.95% van het zonlicht en is zijn baltsgedrag uniek in deze wereld!

Advertisement

3. Goudfazant

foto: Pixabay.com

Goudfazanten komen oorspronkelijk uit China maar zijn ze ook in veel Europese landen gemeengoed. Mannetjes onderscheiden zich met hun schitterende kleur en de lange staart en zijn zij totaal anders dan de vrouwtjes.

4. Neushoornvogels

De neushoornvogels is een vogelfamilie die beroemd is om hun karakteristieke bek. Het zijn omnivoren en eten fruit instecten en zelfs kleine dieren ondanks dat ze grote problemen om die op te eten. Dit heeft te maken met hun korte tong. Daarom laten zij hun eten direct in hun keel schieten door een beweging met hun kop te maken. Hun nek is erg gespierd vanwege het gewicht dat het moet dragen en zijn het de enige vogels ter weredl die wimpers hebben!

5. Amerikaanse fregatvogel

De Amerikaanse fregatvogels zijn zeevogels die over het algemeen in paren leven op de verschillende eilanden in de Atlantische Oceaan. De mannetjesexmplaren hebben een kenmerkende rode zak aan hun hals die zij groter maken tijdens de paringstijd als onderdeel van de balts.

6. Nyctibius

De nyctibius behoort tot de reuzennachtzwaluwen die in de bossen tussen Mexico en Argentinië leeft. Z'n snavel is op het oog klein en krom en wanneer deze is geopend blijkt deze net zo groot te zijn als zijn hele kop. Hij voedt zich met insecten en is hij overdag bezig met zichzelf te vermommen door op takken in bomen te gaan zitten.

7. Swinhoe's fazant

Deze fazant leeft in de bossen van Taiwan en staat de populatie onder druk vanwege de afname van zijn leefgebied en verslechtering van het milieu. De mannetjes kunnen wel 60 tot 70 centimeter hoog worden met een verenkleed waarbij de kleuren kunnen variëren van blauw tot paars met rode lellen en witte halzen en koppen.

8. Oranje rotshaan

foto: Almir/Flickr

De oranje rotshaan, oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, leeft in rotsachtige en subtropische gebieden. De mannetjesexemplaren hebben geen bescheiden kleuren en hebben zij een prominente kam die belangrijk is gedurende de paartijd. Na deze periode wordt het vrouwtje onafhankelijk en maakt zij in haar eentje een nestje waar zij zal zorgen voor de eieren. 

9. Mandarijneend

Deze eend die oorspronkelijk uit China en Japan komt, wordt als de mooiste eend ter wereld beschouwd. Deze vogel gedraagd zich net zoals andere eendensoorten en vormt het een paartje met een andere eend gedurende het paarseizoen, elk jaar tegen oktober.

8. Andescondor

De Andescondor is een van de grootste vliegende vogels ter wereld en kan wel 15 kilo wegen. De spanwijdte van zijn vleugels kan obgeveer 3 meter bedragen en kan hij meer dan een meter lang worden. Ondanks zijn grote vleugels zijn het niet echt de meest vaardige vliegers gezien het grote gewicht, maar kunnen zij desalniettemin uren in de lucht blijven terwijl zij naar eten zoeken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt