Vrouwen die bier drinken lopen 30% minder risico op het krijgen van een hartaanval - Curioctopus.nl
x
Vrouwen die bier drinken lopen 30% minder…
Er is ontdekt hoe muziek uit het Oude Griekenland klonk: als je ernaar luistert is het net alsof je een reis terug in de tijd maakt Een oud tuberculosevaccin heeft als behandeling voor diabetes type 1 gewerkt

Vrouwen die bier drinken lopen 30% minder risico op het krijgen van een hartaanval

29 Oktober 2018 • Door Skip
2.623
Advertisement

Wanneer het over alcohol gaat dan gaat de gouden regel om de gulden middenweg te bewandelen nog des te meer op. Alleen zo kan je voordeel halen uit de gunstige effecten die alcohol op je lichaam heeft. Ja, alcohol kan goed voor je zijn. Van de vele studies die dit aantonen heb je ook het onderzoek dat is gedaan door de Universiteit Göteborg. Hierbij werd gezien hoe de kans op een hartaanval met 30% kan afnemen bij vrouwen die bier met mate drinken.

Let op: Curioctopus wil met dit artikel op geen enkele manier mensen aanzetten tot het gaan beginnen met alcohol te drinken ten voordele van de gezondheid. Excessief alcohol drinken brengt de gezondheid schade toe op de lange termijn. We adviseren om contact op te nemen met je huisarts om een inschatting te maken van de gevolgen m.b.t. je huidige gezondheidstoestand of m.b.t. de eventuele medicijnen die zijn voorgeschreven.

Voor het Zweedse onderzoek zijn 1500 vrouwen vijftig jaar lang gevolgd. Gedurende deze periode zijn hun gewoontes wat alcohol betreft geanalyseerd – welke lievelingsdrank ze hadden en hoe vaak er werd gedronken – en hoe het met hun gezondheid ervoor stond. Het doel van het onderzoek was juist om een verband te vinden tussen alcoholconsumptie en het aantal gevallen van hartaanvallen, beroertes, diabetes en kanker.

De resultaten laten gegevens zien die al bekend waren, maar ook totaal nieuwe gegevens. Enerzijds is een verhoogde alcoholconsumptie in verband gebracht met een grotere kans op het krijgen van vormen van kanker (ongeveer 50% meer vergeleken met vrouwen die minder vaak alcohol alcohol drinken). Anderzijds waren er echter bij bier bijzondere resultaten op te merken. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen die aangaven dat ze een á twee biertjes per week dronken tot een á twee per maand, dat zij 30% minder risico liepen op het krijgen van een hartaanval dan vrouwen die helemaal geen alcohol dronken.

Met mate alcohol drinken lijkt dus een beschermende uitwerking te hebben wanneer het aankomt op hartaanvallen.

"Ook voorgaande onderzoeken suggereren dat gematigde hoeveelheden van alcohol een bepaald gunstig effect hebben. [...] We kunnen echter niet hetzelfde zeggen van wijn", aldus Dominique Hange, Zweeds onderzoekster die deel heeft genomen aan het onderzoek.

Er is verder onderzoek nodig voor een definitiever antwoord op de vraag welk effect alcohol op het lichaam heeft. In de tussentijd is het advies om niet te overdrijven, als je wilt ontspannen of als je in gezelschap bent, wil je je gezondheid goed houden!

Bron:

Tags: WetenschapVrouwenBier
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt